Україна виграла справу проти росії в ЄСПЛ

Україна виграла справу проти росії в ЄСПЛ

Європейський суд з прав людини одноголосно ухвалив рішення, у якому визнав росію відповідальною за порушення прав і свобод людини на тимчасово окупованій території Криму та міста Севастополя.

Про це повідомила уповноважена у справах Європейського суду з прав людини в Міністерстві юстиції Маргарита Сокоренко.

ЄСПЛ визнав, що уряд України довів існування систематичних порушень щодо українців із початку окупації Криму в лютому 2014 року. За словами Сокоренко, рішенням ЄСПЛ «зведено нанівець» десятирічні заяви росії про дотримання прав людини в Криму.

Це рішення є першим, в якому міжнародна судова інстанція визнала рф відповідальною за політику масштабних та систематичних порушень різноманітних прав та свобод людини на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, — заявила вона.

Зокрема, уряд України довів, що росія запровадила на окупованому півострові адміністративну практику жорстокого поводження та незаконних затримань, примусової зміни громадянства на російське, систематичних обшуків, примусового переміщення на територію рф, переслідування релігійних лідерів, дискримінації кримських татар, закриття українських і кримськотатарських класів та неросійських медіа, заборони мирних зібрань і протестів тощо.

Сокоренко вважає, що сьогоднішнє рішення ЄСПЛ стане важливим етапом на шляху до притягнення росії до міжнародно-правової відповідальності.

Нагадаємо, ЄС офіційно почав переговори про вступ України та Молдови (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next