Лідери ЄС виступили із заявою через російську анексію: Україна має право на звільнення окупованих територій

Лідери ЄС виступили із заявою через російську анексію: Україна має право на звільнення окупованих територій

27 лідерів країн-членів Європейського Союзу засуджують незаконну анексію росією окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України і ніколи не визнають фіктивні "референдуми". та цю незаконну анексію. Про це заявив голова Європейської ради Шарль Мішель, оприлюднивши спільну заяву членів Євроради, де лідери ЄС вказали, що Україна має право на звільнення окупованих територій у межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо фіктивні "референдуми". Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію, - наголосив голова Євроради Шарль Мішель.

Оголошена анексія українських територій росією є серйозним порушенням міжнародного права та порушенням Статуту ООН. Ніякий фіктивний референдум не може цього виправдати.

Територіальна цілісність і суверенітет України не підлягають обговоренню. Підтримка Україна з боку ЄС залишається непохитною, - додав голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Проголошена путіним незаконна анексія нічого не змінить.

Усі території, незаконно окуповані російськими загарбниками, є українською землею і завжди будуть частиною цієї суверенної держави, - зауважила голова Єврокомісії Урусла фон дер Ляєн.

Заява членів Європейської ради

Ми рішуче відкидаємо та беззастережно засуджуємо незаконну анексію росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Навмисне підриваючи заснований на правилах міжнародний порядок та грубо порушуючи фундаментальні права України на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність, основні засади, закріплені у Статуті ООН та міжнародному праві, росія ставить під загрозу глобальну безпеку, - йдеться у заяві.

Лідери ЄС вказали:

Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо ні незаконні "референдуми", організовані росією як привід для подальшого порушення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, ні їхні сфальсифіковані та незаконні результати. Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію. Ці рішення є недійсними та не можуть мати жодних правових наслідків. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк і Луганськ – це Україна. Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації беззастережно відкинути цю незаконну анексію, - написано у заяві.

Відчуття єдності у Союзі дає надію на потужну відповідь агресору.

Перед обличчям агресивної війни росії, а також останньої ескалації з боку москви Європейський Союз рішуче підтримує Україну та її народ. Ми непохитні у нашій підтримці територіальної цілісності та суверенітету України, - додали лідери ЄС.

Ніхто і ніколи не має і не матиме право відбирати землі та знищувати людей, створювати геноцид.

Україна реалізує своє законне право на захист від російської агресії, щоб відновити повний контроль за своєю територією та має право на звільнення окупованих територій у межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Ядерні погрози з боку кремля, військова мобілізація та стратегія неправдивого подання території України як території росії та заяви про те, що війна зараз може відбуватися на території росії, не похитнуть нашої рішучості, - наголосили лідери ЄС.

Сподіваємось, що цього разу "кримський сценарій" не спрацює і світ просто так не "проковтне" нове вторгнення, вбивства і розграбування на нашій території.

Віримо у ЗСУ! Разом до Перемоги!

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next