У Китаї двох колишніх міністрів оборони за корупцію вигнали з Комуністичної партії

У Китаї двох колишніх міністрів оборони за корупцію вигнали з Комуністичної партії

Керівництво правлячої в КНР Компартії Китаю (КПК) вирішило застосувати найвищу міру дисциплінарного покарання до двох колишніх міністрів оборони країни Вей Фенхе та Лі Шанфу і виключити їх із партії за серйозні порушення партійної дисципліни.

Про це повідомляє CGTN.

Вей і Лі, перебуваючи на чолі Міноборони, також мали високий статус державних радників в уряді країни і входили до складу Центральної військової ради КНР, найвищого органу управління збройними силами із шести осіб, який очолює особисто лідер Китаю Сі Цзіньпін.

В сучасному Китаї чиновники такого найвищого рангу мають імунітет від переслідування, а їхні проступки не виносяться в публічну площину. Публічне вигнання цих двох із КПК може вказувати на особливо велику шкоду від їх злочинів, деталі яких наразі не повідомляються.

Обидва міністри раптово зникли з публічного простору минулого року і про їхню долю нічого не було відомо тривалий час. Лише за кілька місяців після зникнення державні ЗМІ коротко повідомили про звільнення обох із військової служби та позбавлення найвищих генеральських звань.

Відомо, що обидва колишні топвійськові звинувачені в масштабній корупції, зловживанні службовим положенням та інших протиправних діях, що довело внутрішнє розслідування КПК.

Будучи високопоставленим партійним і військовим чиновником, Вей (Лі) втратив віру і відданість. Його дії… серйозно забруднили політичне середовище військових, завдавши величезної шкоди справі партії, розвитку національної оборони та збройних сил, а також іміджу вищих посадових осіб країни, - йдеться у висновках слідства по кожному фігуранту.

Зважаючи на тяжкість правопорушень двох колишніх міністрів, керівництво КПК, окрім вигнання з партії, також вирішило передати матеріали внутрішньопартійного розслідування стосовно них до органів військової прокуратури для порушення кримінального провадження і судового переслідування.

Якщо в ході розслідування кримінальної справи буде доведено хабарництво в особливо великих розмірах, що високоймовірно, обвинуваченим може загрожувати смертна кара.

Нагадаємо, Шольц хоче від ЄС більше грошей на прийом біженців з України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next