Україна відкрила почесне консульство у Ліхтенштейні

Україна відкрила почесне консульство у Ліхтенштейні

У столиці Ліхтенштейну (місті Вадуц)  Україна відкрила почесне консульство.  

Про це повідомило Міністерство закордонних справ. 

Почесний консул Девід Карл Яндрасітс приєднався до дипломатичної команди України.

На відкритті заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс зазначив, що чітка позиція Ліхтенштейну щодо війни росії проти України, а також активна участь у зміцненні міжнародного правосуддя зміцнили зв’язки країни з Києвом. 

Особлива подяка кожному в Ліхтенштейні, хто розділив біль моєї країни і відкрив свої двері та серця моїм співвітчизникам, —  наголосив Перебийніс.

В офіційній церемонії взяла участь міністерка закордонних справ, освіти та спорту Ліхтенштейну Домінік Гаслер. Вона привітала відкриття консульства та побажала Україні найскорішої перемоги.

Під час окремої зустрічі голова дипломатії Ліхтенштейну та Перебийніс обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва та також взаємодію у межах міжнародних організацій.

Нагадаємо, Фінляндія змінить закон для конфіскації квартир у росіян

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
РФ заперечила евакуацію з України своїх дипломатів, українське МЗС не отримувало таких повідомлень від дипмісій жодної країни РФ заперечила евакуацію з України своїх дипломатів, українське МЗС не отримувало таких повідомлень від дипмісій жодної країни
Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що РФ не планує евакуйовувати дипломатів з України, а речник українського МЗС Олег Ніколенко повідомив, що відомство не отримувало такої інфромації від дипмісій жодної країни
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
Трьох керівників організації Медведчука підозрюють у держзраді
Організація «Український вибір», лідером якої є Медведчук сприяла російській окупації Криму, внаслідок чого трьом прибічникам кума Путіна оголосили про підозру у державній зраді.
Loading...
Load next