ЗМІ: Канадські збройні сили вперше може очолити жінка

ЗМІ: Канадські збройні сили вперше може очолити жінка

Вперше в історії Канади очільницею збройних сил можуть призначити жінку: посаду обійме генерал-лейтенантка Джені Карігнан.

Про це повідомляє CBC News, посилаючись на власні джерела. 

Очікується, що прем'єр-міністр Джастін Трюдо офіційно оголосить про призначення начальницею штабу оборони Канади Дженні Каріньян наступного вівторка, 2 липня, напередодні саміту лідерів НАТО.

Вона замінить на посаді генерала Вейна Ейра і стане першою жінкою-командувачкою збройних сил Канади від моменту створення цієї посади в 1964 році. До цього штаб оборони Канади мав 21 очільника-чоловіка. 

Кар'єра Дженні Каріньян у війську триває вже понад 30 років. Вона вступила до Королівського військового коледжу Канади в 1986 році, через шість років після того, як туди почали приймати жінок. У 2016 році Каріньян стала першою жінкою, яка отримала звання генерала. Вона також обіймала низку вищих штабних посад, зокрема була начальницею операційного департаменту у генштабі.

Нагадаємо, Скарга проти генерала Содоля: Начальник штабу "Азову" Кротевич отримав відповідь від ДБР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов обговорив ситуацію з безпекою навколо українських кордонів із міністром оборони Канади Данілов обговорив ситуацію з безпекою навколо українських кордонів із міністром оборони Канади
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на чолі української делегації бере участь у роботі Галіфакського безпекового форуму.
Канада тимчасово відкликає сім'ї дипломатів з України - МЗС Канади Канада тимчасово відкликає сім'ї дипломатів з України - МЗС Канади
Таке рішення обумовлене через нарощування російської військової потужності на кордоні України.
Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою
Канада скерувала в Україну транспортний літак з військовою допомогою. Її надали у межах продовження та розширення операції UNIFIER.
Loading...
Load next