Орбан оголосив про нову політичну фракцію

Орбан оголосив про нову політичну фракцію

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, колишній глава чеського уряду Андрей Бабіш та лідер проросійської Австрійської партії свободи Герберт Кікль оголосили про нове політичне праве утворення. Вони хочуть створити свою фракцію в Європарламенті. 

Про це повідомляє Telex. 

Віктор Орбан вважає, що європейська політика має бути змінена та заявив: «Зараз починається нова ера».

На брифінгу три політики зауважили, що засновують нову політичну групу в Європейському парламенті, спираючись на три пріоритети: захист суверенітету, боротьба з нелегальною міграцією і їхнє спільне бачення щодо «Зеленої угоди». 

Вони підписали спільний маніфест. У тексті зазначається, що Європейський Союз «обернувся проти європейців і тепер представляє інтереси, які суперечать волі націй, регіонів і малих спільнот». Політики прагнуть «повернути майбутнє континенту європейським людям».

За словами угорського премʼєра, вони беруть на себе відповідальність «започаткувати фракцію, яка буде найсильнішим правим угрупованням у Європі». Пообіцяв, що це має статися вже протягом кількох днів. Він також анонсував ще одну пресконференцію.

Як вказує Telex, згідно з правилами Європарламенту, члени фракції мають бути ще з 4 країн, оскільки група має складатися з принаймні 23 представників від 7 держав-членів. Окрім того, фракція може бути створена в будь-який час, але 4 липня — крайній термін, щоб вони могли разом взяти участь у відкритті Європарламенту 16 липня, де, наприклад, розподілять важливі посади. 

Нагадаємо, Уперше за п'ять років Росія віддала політв'язня з Криму - Ташева

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next