Помер Комуністичний лідер В'єтнаму

Помер Комуністичний лідер В'єтнаму

Генеральний секретар Центрального комітету Комуністичної партії В'єтнаму Нгуєн Фу Чонг помер у віці 80 років.

Про це повідомляє BBC.

Багаторічний лідер В'єтнаму Нгуєн Фу Чонг помер після періоду хвороби, знаменуючи кінець політичної ери, - йдеться у повідомленні.

Згідно з офіційною заявою, опублікованою в п'ятницю, Фу Чонг помер "через старість та серйозну хворобу". Будучи генеральним секретарем правлячої Комуністичної партії В’єтнаму з 2011 року, Фу Чонг вважався одним з найвпливовіших лідерів країни протягом останніх десятиліть. У певний момент він також був президентом країни.

80-річний лідер був відомий своєю антикорупційною кампанією "розпалених печей".

Смерть Фу Чонга сталася в період політичних турбулентностей для комуністичного керівництва В’єтнаму. Впродовж останніх місяців троє вищих керівників партії пішли у відставку після невизначених звинувачень у протиправних діях.

Після його смерті президент країни То Лам візьме на себе обов'язки щодо управління центральним комітетом, політбюро та секретаріатом партії.

Нагадаємо, Столтенберг заявив, що війна в Україні триватиме ще 10 років

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Залізна завіса часів СРСР здаватиметься раєм: у Росії більше нема майбутнього Залізна завіса часів СРСР здаватиметься раєм: у Росії більше нема майбутнього
Кремлівський фюрер та його найближче оточення, яке розпочало криваву війну з Україною, остаточно підписало вирок Росії. Цілком ймовірно, що країні-агресорці вже через місяць доведеться оголошувати дефолт, однак це лише початок тотальної деградації РФ.
Loading...
Load next