Замах на Трампа: нападник шукав в Інтернеті інформацію про шкільну стрілянину

Замах на Трампа: нападник шукав в Інтернеті інформацію про шкільну стрілянину

Перед замахом на Дональда Трампа підозрюваний Томас Крукс шукав у своєму мобільному телефоні матеріали про стрілянину у Мічигані та інформацію про вибухівку.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на високопоставлені джерела у правоохоронних органах.

За даними двох джерел у правоохоронних органах, федеральні слідчі виявили тисячі посилань у телефоні озброєного чоловіка, який намагався вбити колишнього президента Дональда Трампа, включаючи матеріали про стрілянину у Мічигані, - йдеться у повідомленні.

Джерела повідомили, що на телефоні Крукса були виявлені пошукові запити щодо стрілянини в Оксфордській середній школі та збройного нападника, якому було 15 років, коли він застрелив чотирьох студентів та поранив кількох інших у передмісті Детройта в 2021 році.

Як повідомили джерела у правоохоронних органах, того ж місяця 20-річний Крукс шукав в Інтернеті інформацію про депресивний розлад. У травні він проводив пошук матеріалів щодо вибухових речовин та хімічних сполук. У якийсь момент він також знайшов статтю про саморобні вибухові пристрої.

За словами слідчих, вони знайшли в його телефоні зображення з суботнього мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, незадовго до початку стрілянини, які були зроблені після того, як Трамп вийшов на сцену.

Нагадаємо, Прикордонники знищили вогневу точку й кілька позицій РФ на Запорізькому напрямку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next