Секретна служба США відмовлялася посилити охорону Трампа - WP

Секретна служба США відмовлялася посилити охорону Трампа - WP

Секретна служба США неодноразово відхиляла запити на виділення додаткових ресурсів та співробітників, про які просила служба безпеки Дональда Трампа впродовж двох років, що передувало замаху на кандидата у президенти на мітингу в Пенсильванії минулої суботи.

Про це повідомляє The Washington Post.

За словами співрозмовників газети, агенти, яким було доручено охороняти колишнього президента США, вимагали виділення магнітометрів і додаткових співробітників Служби для перевірки відвідувачів спортивних заходів та інших великих публічних зібрань, які відвідував Трамп, а також додаткових снайперів і спецпризначенців на інших заходах просто неба.

Джерела додають, що ці запити іноді відхилялися високопосадовцями Агентства, які посилалися на різні причини, включно з браком ресурсів у відомстві, яке саме вже тривалий час намагається розв'язати питання з нестачею персоналу.

Ці відмови — у відповідь на запити, які кілька разів надсилалися в письмовій формі — призвели до тривалої напруги між, з одного боку, керівництвом Секретної служби США та, з іншого боку, Трампом, його головними помічниками та його охороною, оскільки радники Трампа хвилювалися, що Агентство робить недостатньо, щоб захистити колишнього президента.

У Секретній службі, де спочатку заперечували відхилення цих безпекових запитів, тепер визнають, що деякі з них, можливо, були відхилені.

За словами співробітників, які тривалий час працюють в Агентстві, відомство було змушене приймати важкі рішення, зокрема через зростання списку людей, які потребують охорони, та обмежене фінансування.

Нагадаємо, Трамп не має гадки, як закінчити війну в Україні - ексрадник

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next