Чоловік, який стріляв у Трампа, гуглив інформацію про вбивство Кеннеді

Чоловік, який стріляв у Трампа, гуглив інформацію про вбивство Кеннеді

Директор ФБР Крістофер Рей заявив юридичному комітету Палати представників, що стрілець, який намагався вбити Дональда Трампа 11 днів тому, шукав у інтернеті інформацію про те, як Лі Гарві Освальд убив колишнього президента США Джона Кеннеді в 1963 році.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами Рея, починаючи приблизно із 6 липня цього року, Томас Метью Крукс, стрілець, який стріляв у Трампа, «став дуже зосередженим на президенті Трампі та його мітингу» і провів пошуки в Google, де шукав: «Як далеко був Освальд від Кеннеді?».

Директор ФБР додав, що пошук був «очевидно важливим із точки зору душевного стану». Він також зазначив, що обшук відбувся того ж дня, коли Крукс зареєструвався для участі у мітингу Трампа біля Батлера, штат Пенсильванія.

Освальд застрелив Кеннеді в листопаді 1963 року, стріляючи із книгосховища з видом на дорогу в Далласі, штат Техас, коли повз нього проїжджав кортеж тодішнього президента.

Незважаючи на нову інформацію про те, що стрілець був зацікавлений у вбивстві Кеннеді, Рей сказав, що ФБР досі не знайшло жодних вагомих доказів його мотивів чи ідеології.

Глава ФБР додав, що незважаючи на те, що правоохоронці ідентифікували Крукса як підозрілого ще за годину до того, як стріляв, гвинтівка типу AR, використана під час нападу, можливо, мала розібраний приклад, що полегшувало її приховування.

Він також підтвердив, що стрілець використовував дрон приблизно за дві години до нападу, щоб оглянути територію приблизно за 200 метрів від сцени, де мав виступати Трамп. Дрон був знайдений у машині стрільця разом із двома вибуховими пристроями.

Третій вибуховий пристрій був виявлений під час обшуку будинку Крукса. Було виявлено, що стрілець мав на тілі трансмітер для бомб, але пристрої не були увімкнені, тому малоймовірно, що він міг підірвати їх із даху, звідки відкрив вогонь по Трампу. У день самої стрілянини Крукс пішов на стрільбище і стріляв із гвинтівки типу AR. Рей сказав, що зброя, ймовірно, була тією самою, яку він використовував під час замаху на вбивство.

Нагадаємо, Посли ЄС погодили виділення першого траншу у €4,2 мільярда з Українського фонду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next