Ван Ї на переговорах чітко погодився з потребою у справедливому і сталому мирі - Кулеба

Ван Ї на переговорах чітко погодився з потребою у справедливому і сталому мирі - Кулеба

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї чітко погодився, що потрібен справедливий і сталий мир в Україні, а не його ілюзія, та підтвердив повагу до суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками переговорів у Гуанчжоу.

Він розповів, що «розлога, детальна і відверта» розмова тривала три години та Ван Ї непорушно підтвердив свою повагу до принципу суверенітету та територіальної цілісності України.

Це дуже важливо, це знімає низку інсинуацій, – підкреслив Кулеба.

Також він додав, друге, мій китайський колега чітко сказав, що погоджується, що потрібна не ілюзія миру, а потрібен справедливий і сталий мир. Ось чого ми маємо прагнути. Тобто не треба прагнути якихось тимчасових рішень.

Очільник української дипломатії розповів, що також поінформував китайського колегу про Формулу миру і Глобальний саміт та подальші кроки.

Я пояснив на прикладі історії, на прикладі сьогоднішніх подій, що Україна не прогнулася під жодним ультиматумом Путіна, під страшним воєнним ударом Путіна. І Україна ніколи, на жоден сантиметр не прогнеться, якщо будь-хто – незалежно з якої частини світу – спробує говорити з нами мовою ультиматумів, – сказав глава МЗС.

Кулеба наголосив на двох непорушних принципах: жодних домовленостей про Україну без України й повна повага до суверенітету та територіальної цілісності України – «Якщо ці два принципи дотримуються, ми можемо вести будь-які розмови й шукати будь-які рішення»

Нагадаємо, Посли ЄС погодили виділення першого траншу у €4,2 мільярда з Українського фонду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ердоган приїде до України на початку наступного року — Кулеба Ердоган приїде до України на початку наступного року — Кулеба
Раніше повідомлялось, що Ердоган головуватиме на засіданні Стратегічної ради разом з Президентом України Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next