Литва закликала ЄС відреагувати на рішення Угорщини спростити в'їзд росіянам

Литва закликала ЄС відреагувати на рішення Угорщини спростити в'їзд росіянам

Литва звернулася до Єврокомісії зі скаргою на рішення Угорщини спростити процедуру в'їзду росіян та білорусів до країни. Такий крок може загрожувати безпеці всього Євросоюзу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, передає BNS.

За його словами, Литва була "неприємно здивована" чуткам у ЗМІ про те, що Угорщина спростила в'їзд білорусів та росіян, що дозволить їм вільно в'їжджати та переміщатися в межах Шенгенської зони.

На думку Литви, цей крок Угорщини становить дуже серйозну загрозу безпеці Шенгенської зони та багатьох європейських країн, тому на нього необхідно відреагувати на рівні ЄС, - зазначив Ландсбергіс.

Він розповів, що Литва звернулася до Єврокомісії з проханням провести аналіз рішення Угорщини "з погляду єдності Шенгенської зони та запобігання загрозам для неї".

Міністр нагадав, що зараз велика кількість країн Євросоюзу стикається з російськими диверсіями.

У той час як багато європейських країн шукають способи ефективного захисту від цих атак, Угорщина не тільки перешкоджає цим зусиллям, але й своїми діями сприяє або принаймні полегшує ворожі дії щодо безпеки європейських країн, - додав він.

Нагадаємо,

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Loading...
Load next