Посадовцям Полтавської міськради оголосили підозру в розтраті на закупівлі дронів

Посадовцям Полтавської міськради оголосили підозру в розтраті на закупівлі дронів

Посадовцям Полтавської міської ради повідомили про підозру у розтраті на закупівлі БПЛА, внаслідок чого місцевий бюджет отримав збитків на 5,3 млн грн.

Про це повіодомляє Бюро економічної безпеки.

Відомо, що детективи територіального Бюро провели обшуки в міськраді, за результатами яких у розтраті бюджетних коштів на закупівлі дронів підозрюють ексдиректора й головного спеціаліста оборонного департаменту.

Вони у грудні минулого року провели процедуру публічної закупівлі квадрокоптерів для військових частин на суму понад 38 млн грн. Однак згодом під час моніторингу фахівці БЕБ зафіксували значне завищення вартості цього замовлення - аналітики підтвердили 5,3 млн грн збитків місцевому бюджету.

Надалі в рамках досудового розслідування детективи під час обшуків помешкань фігурантів та приміщення міськради вилучили документи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, що долучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази.

За результатами обшуків фігурантам повідомили про підозру. Наразі вирішують питання щодо запобіжних заходів.

Нагадаємо, Проросійському блоку відмовили в реєстрації на виборах у Молдові

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля
У травні Україна може зіткнутися з дефіцитом дизпалива в розмірі 270 000 тонн. Причина — відсутність експорту Роснєфти і запланований ремонт на Мозирському НПЗ в Білорусі.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Loading...
Load next