В Ірані завершили розслідування загибелі президента Раїсі

В Ірані завершили розслідування загибелі президента Раїсі

Іранські спецслужби завершили розслідувати авіатрощу гелікоптера, на якому в травні розбився тодішній президент Ібрагім Раїсі. Згідно з висновками, аварія є нещасним випадком.

Про це іранське видання Fars дізналося від своїх джерел у службі безпеки країни, передає Asriran.

Оцінки причини аварії вказують на те, що під час польоту гелікоптера було дотримано всіх необхідних протоколів щодо безпеки президента Раїсі.

Спецслужби виключили можливість глушіння або зламу електронних систем вертольотів, які використовували під час польоту президента. За їхніми словами, більшість систем тих вертольотів були механічними, тому зламати їх неможливо. Також під час розслідування не виявили «можливої присутності хімічних речовин», які могли повпливати на аварію, а також людського фактора.

Водночас джерела іранського видання зазначили, що політ гелікоптерів, в одному з яких був Раїсі, почався із затримкою. Це призвело до несприятливої повітряної ситуації. Крім того, вага вертольота була завеликою для атмосферного тиску в районі аварії. Через це пілот був не здатний керувати ним.

Коли пілот побачив хмару туману та хотів підняти вертоліт на відповідну висоту, той не мав достатньої тяглової сили. Обмежена видимість через туман призвела до зіткнення з горою. Тож спецслужби висловили «певну впевненість», що аварія була нещасним випадком.

Нагадаємо, Президент Чехії підтримав "компроміс" щодо українських територій

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next