Президент Франції пропонував Дурову перенести штаб-квартиру Telegram у Париж

Президент Франції пропонував Дурову перенести штаб-квартиру Telegram у Париж

У 2018 році президент Франції Емманюель Макрон обідав із засновником та власником російського месенджеру Telegram Павлом Дуровим.

Про це повідомляє Wall Street Journal, покликаючись на власні джерела.

Журналісти зазначають, що під час того обіду Макрон пропонував Дурову надати французьке громадянство.

За рік до цього, у 2017 році, особистий телефон Дурова намагалися зламати хакери з Франції та Об’єднаних Арабських Еміратів. Це була шпигунська операція під назвою «Фіолетова музика», яка, зрештою, увінчалася успіхом. Як пише WSJ, Франція та ОАЕ були занепокоєні тим, що Telegram використовують бойовики ІДІЛ для планування своїх атак.

Ще одне джерело видання, близьке до Дурова, розповіло, що компанія роками ігнорувала судові накази, які їм на пошту надсилали правоохоронці з різних країн. Telegram своєю чергою заявляє, що відтепер дотримується закону ЄС про цифрові послуги, який вимагає від інтернет-компаній співпрацювати з владою у протидії поширенню незаконного контенту на їхніх платформах.

Немає жодних ознак того, що ці попередні дискусії з Макроном чи злам телефону Дурова відіграли якусь роль у його затриманні, однак такі деталі проливають світло на довгі і складні відносини росіянина з Францією і ОА, ‒ зазначають у виданні.

Нагадаємо, У Франції суд продовжив арешт Дурова - Le Monde

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Президент Франції Макрон зустрівся з президентом РФ Путіним у Москві: про що говорили Президент Франції Макрон зустрівся з президентом РФ Путіним у Москві: про що говорили
7 лютого в Москві відбулися перемовини президента РФ Володимира Путіна та президента Франції Еммануеля Макрона.
Loading...
Load next