На тлі загрози вторгнення РФ: Франція готова направити своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО

На тлі загрози вторгнення РФ: Франція готова направити своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО
Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року.

Міністр Збройних сил Франції Флоранс Парлі заявила, що країна планує направити своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО на тлі загрози російського вторгнення в Україну. Про це вона заявила в ефірі радіостанції France Inter.

Ми готові до того, щоб розгорнути наших військових в Румунії — країні, що межує з Україною — при відповідному рішенні НАТО, — сказала Парлі.

Вона зазначила, що в четвер відвідала Бухарест, щоб обговорити розміщення французьких військ в Румунії.

Це причина, по якій я відправилась в Румунію в четвер. Ми обмінялися думками з нашими румунськими партнерами з цього питання, — заявила вона.

Своєю чергою Угорщина не вважає доцільним у нинішній ситуації навколо України розміщувати на своїй території додаткові сили НАТО.

Про це заявив у суботу в ефірі радіостанції "Інфорадіо" міністр оборони країни Тібор Бенке, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, ситуація навколо України не несе безпосередньої небезпеки для Угорщини, тому країна не потребує додаткових сил НАТО.

Міністр також зазначив, що, за оцінками угорської армії,  передислокація російських військ уздовж кордону з Україною не свідчить про те, що Росія хоче напасти на Україну. 

Нагадаємо, раніше Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України
Президент України Володимир Зеленський оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації й заявив про те, що Україна нещодавно пережила чергову загрозу нападу Росії у квітні цього року.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Loading...
Load next