Польща і США поглиблюватимуть співпрацю у відбудові України

Польща і США поглиблюватимуть співпрацю у відбудові України

Варшава і Вашингтон поглиблюватимуть співпрацю у питаннях відбудови України.

Про це повідомили під час зустрічі у Кракові уповноваженого уряду Польщі з питань відбудови України Павела Коваля і заступника держсекретаря США, в.о. спеціального представника США з питань економічного відновлення України Річарда Верми, передає Puls Biznesu.

Ми говорили про сектори польсько-американської синергії у процесі відбудови. Безперечно, йдеться про питання, пов’язані з транспортом і розвитком Польщі як хабу, особливо Підкарпатського воєводства. Ключовими також є питання, пов’язані з енергетикою,- підкреслив Коваль.

Представник польського уряду також звернувся до польських підприємців, які зацікавлені в участі у відбудові України, аби вони подавали свої проєкти через сайт Банку національної економіки (BGK) Польщі або організації, що об’єднують підприємців. За його словами, на основі поданих проєктів буде сформовано подання до Єврокомісії, яка виділятиме кошти на відбудову України.

Своєю чергою Верма подякував Польщі за надання допомоги України від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, Франція отримає від ЄС гроші з російських активів для передачі зброї Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Loading...
Load next