У Франції запустили процедуру імпічменту президента Макрона

У Франції запустили процедуру імпічменту президента Макрона

 Бюро Національних зборів затвердило процедуру імпічменту президента Франції Емманюеля Макрона. Наступним етапом буде юридичний комітет.

Про це повідомляє Le Parisien.

Рішення було прийняте 12 голосами проти 10, за словами лідера групи "Союз лівих за республіку" Еріка Чіотті.

Ініціатива імпічменту була висунута партією "Нескорена Франція" (LFI) та була визнана прийнятною на першому етапі процедури. Далі пропозиція буде передана на розгляд юридичного комітету, який повинен вирішити, чи просувати її далі.

Через кілька хвилин після схвалення бюро, LFI привітав це рішення.

Перемога! Юридична комісія обговорить питання імпічменту Макрона! Вже понад 300 000 народних підписів під петицією.Побачимося на вулицях 21 вересня! Ми не здаємося, - написала парламентська група.

Натомість колишній прем'єр-міністр Габріель Атталь розцінив цю ініціативу як "фарс" або "трагедію", вважаючи її необґрунтованою та без шансів на успіх.

Як зазначили у виданні, процедура імпічменту вимагає схвалення двома третинами членів Асамблеї та Сенату, які засідають у Верховному суді. Ініціатива не має одностайної підтримки "лівих": соціалісти заявили про намір голосувати проти тексту, підкреслюючи стратегічні розбіжності з LFI.

Нагадаємо, Війна в Україні не закінчиться ні у 2024-му, ні у 2025-му ‒ міністр оборони Нідерландів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Макрон та Путін провели телефонну розмову: вона тривала понад півтори години Макрон та Путін провели телефонну розмову: вона тривала понад півтори години
У понеділок Макрон їздив до Москви на переговори з Путіним. У вівторок був у Києві.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next