росія "одна з останніх імперських колоніальних держав" - Макрон

росія "одна з останніх імперських колоніальних держав" - Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Беніну в середу назвав росію "одною з останніх імперських колоніальних держав". Пише AFP.

росія розпочала наступ на Україну. Це територіальна війна, подібна до якої, як ми думали, зникла з європейської землі, — сказав Макрон під час другого етапу поїздки до Африки, щоб перезавантажити відносини Франції з континентом, де багато націй є колишніми французькими колоніями.

Французький лідер перебуває в турі трьома африканськими країнами - Камеруну, Беніну і Гвінеї-Бісау.

Я говорю на континенті, який постраждав від колоніального імперіалізму, - сказав він на пресконференції з президентом Беніна Патрісом Талоном.

У вівторок у Камеруні він заявив, що архіви французького колоніального правління в Камеруні будуть відкриті повністю і попросив істориків пролити світло на "болючі моменти" того періоду.

Французька колоніальна влада жорстоко репресувала озброєних камерунських націоналістів ще до здобуття країною незалежності 1960 року.

Десятки тисяч прихильників партії "Союз народів Камеруну" загинули від рук французьких колоніальних військ і першого президента Ахмаду Ахіджо після здобуття незалежності.

росія - одна з останніх імперських колоніальних держав, оскільки вона вирішила вторгнутися в сусідню країну, щоб захистити свої інтереси, - сказав він.

Нагадаємо, що Офіс Генпрокурора підтвердив, що переможець конкурсу на очільника САП Клименко пройшов перевірку.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
В Україну приїде Президент Франції Еммануель Макрон В Україну приїде Президент Франції Еммануель Макрон
А напередодні Макрон проведе переговори із Путіним.
Loading...
Load next