Нардеп, якого підозрюють у корупції, втік за кордон

Нардеп, якого підозрюють у корупції, втік за кордон

Чинний народний депутат, який підозрюється у корупції, ймовірно, втік за кордон.

Про це повідомляє НАБУ.

Його підозрюють у спробі дати хабар топ-чиновнику Державного агентства відновлення.

За попередніми оперативними даними чинний народний депутат України порушив покладені на нього процесуальні обов'язки та незаконно перетнув державний кордон. Його звинувачували у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення, ‒ заявили в НАБУ.

Наразі прокурором заявлено клопотання про стягнення внесеної обвинуваченим застави у сумі 15 млн грн в дохід держави та оголошення його в розшук.

У САП додали, що народний депутат України IX скликання, обвинувачений у наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України 18 вересня 2024 року не з’явився до Вищого антикорупційного суду.

Зважаючи на це, прокурор у суді ініціював питання щодо стягнення в дохід держави застави, визначеної у якості запобіжного заходу нардепу, накладення на нього грошового стягнення, а також щодо оголошення його в розшук.

У ЗМІ зазначають, що мова йде про народного депутата Андрія Одарченка.

Нагадаємо, Додаткові майже 500 мільярдів підуть на виплати військовим і закупівлю зброї - Умєров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
НАБУ та САП здійснили обшуки в Харкові у помічників нардепа Куницького (відео) НАБУ та САП здійснили обшуки в Харкові у помічників нардепа Куницького (відео)
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводять обшуки у справі, пов’язаній із народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Куницьким.
"Коли була бійка у ВР, я вже був "стартанув": Василь Вірастюк розповів про політику та особисте (відео) "Коли була бійка у ВР, я вже був "стартанув": Василь Вірастюк розповів про політику та особисте (відео)
Найсильніша людина світу та заслужений майстер спорту України, який наважився стати народним депутатом та посісти місце у Верховній Раді. Ексклюзивне інтерв’ю Василя Вірастюка для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" в якому він розповів про емоції в найяскравіші моменти своєї кар'єри, політику, стосунки з Зеленським та про особисте життя.
Loading...
Load next