В Угорщині хочуть покращити економічні відносини з Росією

В Угорщині хочуть покращити економічні відносини з Росією

Угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто заявив, що Будапешт має намір зміцнити економічні зв'язки з Москвою попри санкції Євросоюзу проти Росії.

Про це повідомляє Politico.

Сіярто заявив, що, попри необхідність дотримуватися європейського законодавства щодо санкцій, Будапешт відкрито висловлює прагнення до розширення економічної співпраці з Москвою у всіх дозволених сферах.

Окрім того, що нам не подобається режим санкцій - хоча існують європейські правила, яких ми повинні дотримуватися - ми дуже відкрито заявляємо про наше бажання покращити економічні відносини між Росією та Угорщиною в усіх сферах, які не зачіпають санкції, - заявив він.

На підтвердження своїх слів, міністр згадав про нещодавнє засідання угорсько-російського комітету з економічного співробітництва в Будапешті, де взяв участь російський міністр охорони здоров'я Михайло Мурашко, а також про паралельний бізнес-форум з участю 173 підприємців з обох країн. 

Для мене це свідчить про те, що є не тільки політичне бажання поліпшити економічні відносини, але й бізнес також хоче цього, -  додав він.

У виданні зазначили, що рішуча опозиція Угорщини до санкцій ЄС проти Росії та її зацікавленість у зміцненні економічних зв'язків з Москвою викликали занепокоєння в ЄС, що призвело до напруженості у відносинах між Брюсселем і Будапештом.

Нагадаємо, США виділять $5,55 мільярда на зброю та обладнання для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next