У ЄС відреагували на загибель журналістки Рощиної у полоні РФ

У ЄС відреагували на загибель журналістки Рощиної у полоні РФ

ЄС стурбований повідомленням про загибель української журналістки Вікторії Рощиної у полоні РФ і вимагає розслідування, яке встановить усі обставини трагедії.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті ЄС.

Там зазначили, що доля Рощиної є трагічним нагадуванням про незаконне ув'язнення тисяч людей на ТОТ України та репресії російської влади у РФ.

За наявною інформацією, Вікторія Рощина померла під час етапування до Москви з колонії в Таганрозі. Під час свавільного затримання Рощиної на тимчасово окупованих територіях України у серпні 2023 року російська влада взяла на себе повну відповідальність за її безпеку, здоров’я та фізичну недоторканність, - наголосили в ЄС.

Вона стала тринадцятою журналісткою, яку вбили з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Згідно з повідомленням, ЄС вимагає якнайшвидшого ретельного незалежного розслідування, яке з'ясує всі обставини смерті Вікторії Рощиної. Також Євросоюз сподівається на притягнення до відповідальності всіх тих, хто винен у смерті 27-річної журналістки.

Нагадаємо, Смерть журналістки у російському полоні: прокуратура відкрила кримінальне провадження

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було. При цьому він заявив, що ЄС не збирається вводити проти Росії нові санкції, хоча "це може змінитися".
Loading...
Load next