Байден готовий до переговорів із РФ, Китаєм і КНДР про ядерну загрозу

Байден готовий до переговорів із РФ, Китаєм і КНДР про ядерну загрозу

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю щодо зменшення ядерної загрози.

Про це він сказав у вітальній заяві цьогорічних лауреатів Нобелівської премії миру.

Нобелівську премію миру у 2024 році присудили японській організації постраждалих від ядерного бомбардування Nihon Hidankyo за зусилля, спрямовані на створення світу, вільного від ядерної зброї, і за демонстрацію свідчень того, що ядерну зброю більше ніколи не можна використовувати.

Байден відзначив, що необхідно продовжувати рухатися вперед до того дня, коли можна остаточно і назавжди позбавити світ від ядерної зброї.

Тому, за його словами, Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю “без попередніх умов” щодо зменшення ядерної загрози.

Ні нашим країнам, ні світу не вигідно перешкоджати прогресу у скороченні ядерних арсеналів. Зменшення ядерної загрози важливе не всупереч небезпекам сучасного світу, а саме через них. Ці ядерні ризики підривають норми і домовленості, над якими ми колективно працювали, і йдуть врозріз з життєво важливою роботою сьогоднішніх Нобелівських лауреатів, – зазначив Джо Байден.

Нагадаємо, Джаред Лето на концерті перед росіянами у Сербії назвав війну проти України "проблемою"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зради немає: Денисенко пояснив небажання Байдена визнавати рф країною-спонсоркою тероризму Зради немає: Денисенко пояснив небажання Байдена визнавати рф країною-спонсоркою тероризму
Таке клеймо на росії закриє шлях до майбутніх переговорів США та росії.
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
"Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю "Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю
За словами американського президента Джо Байдена, Білий дім готує комплекс заходів, щоб не допустити нового вторгнення Росії в Україну.
Loading...
Load next