В Україні виліт пасажирів буде діяти збір

В Україні виліт пасажирів буде діяти збір
Голосами 256 депутатів Верховна рада внесла зміни до Повітряного кодексу України.

Голосами 256 депутатів Верховна рада внесла зміни до Повітряного кодексу України.

В другому читанні парламент схвалив законопроєкт №2424, тим самим увівши в Україні державний збір за виліт пасажирів. 

Документ визначає на законодавчому рівні особливості справляння державного мита за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, і за кожну тонну вантажу, відправленого або який прибув до аеропорту України.

Відтак, за кожного пасажира в Україні діятиме збір у розмірі 50 американських центів, якщо рейс здійснюється в межах повітряного простору держави, та 2 долари США, якщо це рейс міжнародного сполучення.

Разом з тим, за кожну тонну на борту літака в межах України доведеться сплатити мито в сумі двох з половиною доларів, а при здійсненні міжнародних авіаперевезень сума становитиме 10 американських доларів.

Збір при цьому не буде стягуватися у разі перевезення вищих посадових осіб, офіційних делегацій держав, гуманітарної допомоги. А також у разі польотів, що пов'язані із забезпеченням проведення робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха, авіаційних та інших подій, санітарних авіарейсів.

Також звільняються від збору в разі перевезень пасажирів, що належать до категорії осіб, які звільняються від сплати зборів відповідно до закону, дітей до 2 років, транзитних пасажирів. Окрім того, у випадку перевезення менш як 10 пасажирів одним нерегулярним рейсом.

Нагадаємо, що в аеропортах Києва та Львова встановлять лабораторії для проведення ПЛР-тестів. Це дозволить зменшити час самоізоляції здорових пасажирів, які прибули в Україну.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Loading...
Load next