Карантин в Україні триватиме ще місяць

Карантин в Україні триватиме ще місяць
Карантин в Україні триватиме як мінімум ще до кінця літа. Відомо, що Міністерство охорони здоров'я готує проєкт постанови з таким рішенням.

Карантин в Україні триватиме як мінімум ще до кінця літа.

Відомо, що Міністерство охорони здоров'я готує проєкт постанови з таким рішенням.

Варто зауважити, що МОЗ введе певні корективи щодо обмежень та правил, які стосуються адаптивного карантину. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Причиною цього рішення є епідемічну ситуацію, яка зараз відбувається в державі. Втім усе залежатиме від динаміки захворювання.

Зазначимо, що попередньо голова столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан, оголосив, що за тих темпів поширення COVID-19, як сьогодні, адаптивний карантин може тривати впродовж півтора року. 

Варто нагадати, що вперше в Україні запровадили карантин ще 12 березня 2020 року, а 25 запровадили надзвичайну ситуацію. Тоді активне життя українців фактично зупинилося. Він мав тривати всього до 3 квітня, але потім його продовжували ще тричі: до 24 квітня, 11 травня, 22 травня.

Востаннє разом з продовженням карантину до 22 травня уряд запровадив і його послаблення.

На цей момент, Кабінет міністрів посилив адміністративну відповідальність власників громадських установ й закладів, а також маршруток за відсутність маски у відвідувачів й пасажирів. Зазначають, що суми не великі – від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що на Львівщині дитячі садочки відновлять свою роботу. Обласна комісія з ТЕБ і НС на позачерговому засіданні ухвалила рішення про часткове послаблення карантинних обмежень на Львівщині.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next