Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» відкрило музей у Конопниці

Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» відкрило музей у Конопниці
З гвинтівкою у руках та у камуфляжному одязі: так у музеї зустрічають відвідувачів.

З гвинтівкою у руках та у камуфляжному одязі: так у музеї зустрічають відвідувачів. На відкриття цього історичного осередку, члени товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» одягнули форму бійців, які берегли нашу країну у воєнні часи. Саме у такому вигляді вони перебували у траншеях поблизу з військовою технікою. Розповідають, що одна з причин реконструкції тих подій - привернути увагу молоді до історії України.

«Дуже багато до чого ставляться байдуже. І стараємось, от кожен з нас старається розповідати, просвітляти і розказувати історії на власному прикладі. Дехто з молоді дуже цікавиться, приходить до нас, але це так один зі ста», - розповідає Любомир Міклуш, член товариства пошуку жертв війни «Пам’ять».

Експонати, представлені у цьому музеї у Конопниці збирали понад 15 років. Речі знаходили не лише на відомих місцях бойових дій, але й орієнтувалися на історії свідків, які пережили ті часи війни. 



«Військові вантажівки, бронеавтомобілі, зразки артилерійського озброєння часів 1-ї та 2-ї Світової війни. Також наші однострої, зброю, різні речі. Тобто усе, що були на користуванні в українських вояків протягом останніх 106 років», - каже Любомир Горбач, голова товариства пошуку жертв війни «Пам’ять».

Зараз тут зібрана лише частина усіх експонатів, інша зберігається у музеї Івана Франка у селі Нагуєвичі.

Її теж планують сюди перенести, але на це потрібні кошти та допомога небайдужих.

«Велика надія на те, що нас все ж помітять люди, які володіють, якимись певними фінансовими ресурсами і бажають їх десь вкласти. Тобто є велике бажання, щоб нам допомогли збудувати тут на території стаціонарне приміщення, де ми б могли розмістити експозицію з Нагуєвич. Вона є досить велика і її не можна ставити під відкрите небо», - зазначив Любомир Горбач, голова товариства пошуку жертв війни «Пам’ять».


Це й однострої, і зброя, і речі бійців, яким місце під вітриною у музеї, щоб вони змогли зберігатися тривалий час. Орієнтовно ці експонати сюди перенесуть впродовж цього року. Але якщо до справи все ж долучаться небайдужі, то процес може і пришвидшитися.

https://www.youtube.com/watch?v=VYwAS9CyhII&fbclid=IwAR1jgU2_ibyVtXRxtCc...

Автор: Давид Берішвілі

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Ювілейна перемога: українець Богачук нокаутував американця (відео) Ювілейна перемога: українець Богачук нокаутував американця (відео)
Для 26-річного Богачука ця перемога стала 20-ю на професійному рингу. Всі поєдинки уродженець Вінниці виграв достроково.
Loading...
Load next