Науковці NASA здивували найдетальнішими знімками Сонця

Науковці NASA здивували найдетальнішими знімками Сонця
Фотографії на відстані у 77 мільйонів кілометрів опублікувала місія Solar Orbiter, якою керують космічні агенції США і Європи. На знімках видно нікому невідомі особливі об'єкти на поверхні зірки.

Фотографії на відстані у 77 мільйонів кілометрів опублікувала місія Solar Orbiter, якою керують космічні агенції США і Європи.

На знімках видно нікому невідомі особливі об'єкти на поверхні зірки. Умовно їх назвали "багаттями" (campfires).

Зараз вчені з'ясовуватимуть чому вони виникнення. Передбачається, що ці спалахи сприяють встановленню причин, чому зовнішня атмосфера зорі більш гаряча, ніж її поверхня. Її температура в 300 разів або більш ніж на мільйон градусів за Цельсієм вища, ніж поверхня Сонця.

"Насправді ми наблизимося до Сонця навіть ближче, ніж Меркурій, найперша планета в системі. Найбільше нас вразила дуже висока якість перших знімків, а також те, що команди всіх десяти інструментів на борту апарата змогли завершити всі початкові тести й налаштування вчасно, попри виклики пандемії COVID-19", - пояснює вчений проєкту Solar Orbiter від Європейської космічної агенції (ESA) Даніель Мюллер.

Фото, які виявили так звані "вогнища", були зроблені інструментом під назвою Extreme Ultraviolet Imager (EUI) 30 травня, коли Solar Orbiter перебував на відстані 48 мільйонів миль від Сонця. Фактично він був на середині шляху від Землі до зірки.

"Це лише перші фото, а ми вже бачимо цікаві нові феномени. Ми не очікували, що такі чудові результати будуть з самого початку", - сказав Мюллер.

Додамо, що Solar Orbiter запустили у космос лютого 2020 року. Впродовж 9 років він планує досліджувати процеси, що пов'язані із сонячним світилом та їхній вплив на життя космосу.

Нагадаємо, що NASA 30 липня запустить корабель до Марсу. Американське космічне агентство NASA повідомило дату запуску космічного корабля, який доставить на Червону планету марсохід «PЕrsevЕrance».

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next