Абітурієнтам можна буде скласти іспити замість ЗНО

Абітурієнтам можна буде скласти іспити замість ЗНО
Нововведення для вступників.Абітурієнтам дозволили складати вступні іспити замість зовнішнього незалежного оцінювання.

Нововведення для вступників.

Абітурієнтам дозволили складати вступні іспити замість зовнішнього незалежного оцінювання.

Про те, що Міністерство освіти та науки запровадило нові правила щодо вступної кампанії цього року, повідомив міністр освіти та науки Андрій Вітренко під час брифінгу в середу, 29 липня.

Вступна кампанія розпочнеться уже з 1 серпня, а до 12 серпня майбутні студенти повинні скласти вступні іспити замість зовнішнього незалежного оцінювання.

"1 серпня о 10:00 ранку буде відкрита можливість реєстрації електронних кабінетів", - додав міністр.

Додамо, що попередньо привілеї щодо вступу до університетів отримали абітурієнти, які прописані в Автономній Республіці Крим та Севастополі, а також тимчасово окупованому Донецьку та Луганську. Ці студенти мають право подали до 5 заяв на вступ і брати участь у конкурсі на місця державного замовлення в рамках спеціальної квоти.

Окрім того, в МОН абітурієнтам-пільговикам дозволили подати електронні заяви на вступ за наявності хоча б одного сертифіката ЗНО 2017-2020 років.

Вітренко додав: "Для цього їм потрібно перед подачею заяв звернутися в один із закладів вищої або професійної освіти з підтверджувальними документами для внесення їх до Реєстру осіб зі спеціальними умовами".

Нагадаємо, що 23 львівські випускники отримали по 200 балів на ЗНО з математики та фізики. Міськрада виплатить грошові премії успішним випускникам шкіл.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next