У підземеллі Храму Преображення Господнього відкрили інноваційний музей

У підземеллі Храму Преображення Господнього відкрили інноваційний музей
«Львів стародавній».Унікальний проєкт представить історію міста Лева через найвідоміших та найвпливовіших постатей історичних епох.

«Львів стародавній».

Унікальний проєкт представить історію міста Лева через найвідоміших та найвпливовіших постатей історичних епох.

Додамо, що цей музей став однією зі складових інноваційних музеїв під брендом "Становлення української нації". Перший з них уже працює в Києві. Попереду – створять схожі музеї в Одесі, Запоріжжі, Мукачево та Кам’янці-Подільському. 

Тим більше, екскурсії проводять у мультимедійному 5D форматі. Медіа гід п’ятьма мовами розповідає про багатовікову історію міста та різних народів, що разом жили й розбудовували місто в період Середньовіччя.

Виставка складається з 12 мультимедійних експозицій; 11 діаграм у 3D форматі; 40 реалістичних фігур видатних постатей та ще безлічі унікальних речей.

При створенні воскових фігур майже 40 історичних осіб враховували, щоб вони були максимально наближені до тієї зовнішності історичних осіб, яку вони мали згідно з антропологічними дослідженнями та рекомендаціями істориків.

Засновниками проєкту у Львові є благодійний фонд «Відродження» УГКЦ, Валерій Галан та Юрій Бірюченко.

Співзасновник та автор музею "Львів Стародавній" Валерій Галан зазначив, що поставив собі за мету ознайомити сучасників з позитивною історією не тільки Львова, а й України, зробити акцент на перемогах, а не на поразках, показати можливу вагу для дійсності окремої людини, а також те, що об’єднує.

"500 років українці були одягнені в рожеві окуляри Москви й Варшави, і дивилися на світ чужими очима. Сьогодні працюючи в міжнародних архівах, наші вчені знайшли багато інформації саме про нашу єдність. На жаль, ця інформація не доходить до суспільства, тому наше завдання – донести отриману інформацію у звичайне людське середовище", - додав він.

Loading...
Load next