Правоохоронці провели рейд дорогами Львова

Правоохоронці провели рейд дорогами Львова
Увімкнені маячки та гул сирен. Патрульні спільно з медиками швидкої та рятувальниками вирушили у рейд дорогами Львова.

Увімкнені маячки та гул сирен.

Патрульні спільно з медиками швидкої та рятувальниками вирушили у рейд дорогами Львова. Як результат - близько десяти штрафів та кілька попереджень.

Вранці машини швидкої та пожежної допомоги імітували виклик. Та за усіма правилами проїхалися вулицями міста. Чимало керманичів поступалися дорогою надзвичайним службам, однак були й інші, які отримали штраф чи попередження від патрульних. Михайло, один із тих, кого зупинили за порушення. 

«Я за містом живу. Ну і видно трошки хвилююся, бо багато руху. Загалом думав, що то мені на зустріч. Я щось не подивився в дзеркало заднього виду. Я вибачаюся, на перший вибачте мені», - пояснює водій Михайло.

І таких порушників лише за ранок четверга близько п’ятнадцяти. Правоохоронці запевняють, що така статистика тішить. Хоча й недобросовісних керманичів вистачає. 

«Як показує ситуація,  на сьогоднішній час більшість водіїв надають перевагу водіям оперативних транспортних засобів та уступають дорогу. Однак є й водії, або неуважні, або спеціально не надають перевагу оперативних та спеціальних транспортних засобів», - каже Анатолій Бутинець, інспектор відділу безпеки дорожнього руху Патрульної поліції Львівщини.

Штраф чи попередження визначали в умовах наскільки свідомо той чи інший водій не пропускав автівки швидкої та рятувальників. Головною метою профілактичних заходів було роз’яснити кермувальникам, наскільки важлива їхня свідомість та відповідальність у таких випадках, кажуть правоохоронці. 

Анатолій Бутинець додає: «Коли екіпаж, наприклад, патрульної поліції слідує на виклик і йому не надають перевагу у русі, він не в змозі зупинити даний транспортний засіб і пояснити водієві, що він порушує ПДР, оскільки виклик є невідкладним і від цього може залежати життя і здоров’я інших людей».

«Поки не прибудемо до місця виклику нам невідомо, що там  сталося, що горить чи не горить, чи якесь ДТП. Нам потрібно якомога швидше приїхати, врятувати людей, погасити пожежу, надати людям допомогу. Тобто врятувати їхнє життя», - зазначає Павло Русановський, заступник начальника першої пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС Львівщини.

Загалом скаржитись ні на що, кажуть надзвичайники. Адже більшість водіїв все ж сумлінні і поступаються дорогою, коли чують сирену. Винятком є хіба що нереальні для цього умови.

Павло Русановський каже: «Водії поступаються, все нормально. Якщо ж десь потрапляємо в пробку по місту і немає машинам де роз’їхатися, то змушені зачекати, поки звільниться простір».

Такої ж думки і пан Юрій, який працює водієм «швидкої» ось уже 15 років.

Юрій Вихопень, водій карети «швидкої» переконує:«Загалом покращилось. Водії стали частіше пропускати. Справді набагато краще почали уступати дорогу швидкій».

Прояв такої свідомості не може не тішити. Та от чи причина пов'язана у коронавірусі чи ні, відповісти ніхто не наважується. Лише нагадують: якщо ви бачите проблискові маячки синього та червоного кольорів, або лише червоного ви зобов’язані зупинитися на правому узбіччі. А на дорозі з розділювальною смугою цю вимогу зобов’язані виконати водії, що рухаються у попутному напрямку.

Авторка: Марічка Драбич

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next