"Нам точно усміхнеться доля": Зеленський привітав українців із Днем української державності (відео)

"Нам точно усміхнеться доля": Зеленський привітав українців із Днем української державності (відео)
День української державності цьогоріч відзначають вперше.

28 липня Україна щорічно відзначає День української державності.

День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів. 

Цей День встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

Володимир Зеленський привітав українців із Днем Української Державності, який сьогодні відзначається вперше:

Неспокійний ранок. Знову – ракетний терор. Ми не здамося. Не опустимо рук. Нас не залякати. Україна – самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди.

Ще далеко не всі вороженьки – як роса на сонці… Але ми – козацького роду. А отже, нам точно усміхнеться доля.

Глава держави наголосив, що мільйони українських воїнів захищають Україну від імені своїх предків з відповідальністю перед ними, і вони відчувають підтримку всіх поколінь борців за самостійну Україну.

Ми будемо битися за свою державність до останнього, останнього подиху, останнього патрона, останнього солдата, тільки не нашого, а ворожого. Ми будемо жити, щоб боротися і боротися, щоб жити. Ми не здамося допоки не проженемо зі свого дому останнього окупанта. Ми не зупинимось допоки не звільнимо останній метр нашої української землі, -  сказав Президент.

Віра Коновал - pravdautnews.com

Читайте також
Володимир Зеленський привітав українців з Днем єднання (відео) Володимир Зеленський привітав українців з Днем єднання (відео)
Президент наголосив, що лише об'єднавшись ми зможемо захистити Україну.
"Це прояв любові та турботи": Зеленський закликав українців святкувати Великдень вдома (відео) "Це прояв любові та турботи": Зеленський закликав українців святкувати Великдень вдома (відео)
Президент України Володимир Зеленський у великодньому привітанні згадав також про військовослужбовців на Донбасі та лікарів, які борються з коронавірусом.
Loading...
Load next