На території Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги облаштують вертолітний майданчик

На території Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги облаштують вертолітний майданчик
Для швидкої госпіталізації важких хворих з різних районів Львівської області, яким потрібна невідкладна медична допомога, планують залучати медичні гелікоптери.А для цього потрібно облаштувати верто

Для швидкої госпіталізації важких хворих з різних районів Львівської області, яким потрібна невідкладна медична допомога, планують залучати медичні гелікоптери.

А для цього потрібно облаштувати вертолітний майданчик, який має бути біля реанімаційного відділення.

Планують втілити проєкт ще у 2020 році.

Директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук, на території лікарні є 2 місця, на яких можна було б облаштувати вертолітний майданчик. Наразі це питання розглядається в авіаційній службі, бо для такої роботи є певні суворі вимоги.

Зараз розробляється проєкт цього майданчика, вартість якого складе 5 млн гривень за попередніми підрахунками.

«Зараз головне зробити проект, знати точну вартість майданчика і отримати дозвіл від відповідних авіаційних служб. Уже наприкінці серпня будемо мати точні дані. А гроші на спорудження вертолітного майданчика знайдемо», – каже Олег Самчук.

За його словами, гелікоптерами до лікарні доставляли б хворих з різних районів Львівщини з політравмами, інфарктами, інсультами, кровотечами тощо, у порятунку яких велику роль грає вчасність.

У районах гелікоптер може сісти на території заправки, трасі чи навіть у полі, до якого «швидка» підвезе хворого, а звідти його швидко доставлять до лікарні у Львові.

Нагадаємо, що львівські кардіохірурги провели складну операцію без залучення донорської крові. Романа Малішевського відтепер знає увесь медперсонал, бо ж іще тиждень тому його релігійні переконання заскочили зненацька лікарів.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next