На Марс відправлять дерево

На Марс відправлять дерево
Штучні «рослини» на Марсі.Посадити дерево на планеті для «виробництва» кисню поки нереально, але зробити пристрій, який працюватиме як дерево вже навчились.Це спеціальний пристрій, який вчені назвал

Штучні «рослини» на Марсі.

Посадити дерево на планеті для «виробництва» кисню поки нереально, але зробити пристрій, який працюватиме як дерево вже навчились.

Це спеціальний пристрій, який вчені назвали «Moxie».

Більше того на Марсохід Perseverance завантажать цілий сад таких штучних «дерев», аби через рік на Марс змогли прилетіти люди й кисню для нормальної життєдіяльності було достатньо. 

Найбільший вантаж для подорожі на Марс – це 25-30 тонн запасу кисню, який потрібен для астронавтів і для двигунів ракети.

Атмосфера Марсу на 95% складається з вуглекислого газу, а це саме те, що потрібно, аби розщепити молекули діоксиду вуглецю з метою дістати з неї кисень. Цим і займатиметься Moxie. Вчені планують відчувати апарат всього кілька разів за марсіанську місію, щоб перевірити, як він буде працювати в різних умовах. А це означає, що багато кисню він зробити не зможе: близько 10 грамів на годину.

Зазначимо, що старт марсохода відбудеться 30 липня.

Для майбутніх завдань передбачається будування механічного дерева, яке буде в 100 разів більше. Планується, що на Червону планету воно прибуде мінімум за рік до того, як туди прилетять астронавти. 

Нагадаємо, що науковці NASA здивували найдетальнішими знімками Сонця. Фотографії на відстані у 77 мільйонів кілометрів опублікувала місія Solar Orbiter, якою керують космічні агенції США і Європи. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next