Львівські зоозахисники вийшли на акцію протесту за створення притулку для собак

Львівські зоозахисники вийшли на акцію протесту за створення притулку для собак
Землю для притулку виділили на вулиці Шевченка, а орієнтовна вартість проєкту, який зараз знову коригують, складатиме 200 млн гривень.Тваринам потрібен притулок.

Землю для притулку виділили на вулиці Шевченка, а орієнтовна вартість проєкту, який зараз знову коригують, складатиме 200 млн гривень.

Тваринам потрібен притулок. З такими закликами під стіни ратуші прийшли екоактивісти та зоозахисники. Хтось взяв із собою домашніх улюбленців, а дехто обмежився яскравими плакатами. Учасники акції зазначають: у домівці для тварин є велика потреба.

Одна з активісток Ірина Шклярська розповіла: "Притулок необхідний, тому що не так важко простерилізувати тварину, нагодувати її, як потім прилаштувати. Для того потрібен час. Перетримки переповнені, у мене дома 3 своїх і завжди 4-5 йде на прилаштування. ми повинні відвоювати то, щоб наші ті бідні тварини мали де притулитися полікуватися, вони  так само заслуговують на життя".

У міській раді кажуть: притулок буде. Його бачать у вигляді муніципального центру з грумінгом і крематорієм для тварин. Та активісти зазначають, що класичний притулок першочергово має постати для чотирилапих.

Організаторка акції протесту Устина Бойко повідомила: "Взагалі, легше прилаштувати тваринку, коли ти робиш гарну фотографію з приміщення притулку. Для нас це ідеальний варіант".

Зараз проєктно-кошторисна документація зведення притулку перебуває на доопрацюванні, зазначають у міськраді. Та активісти стверджують, що з розв'язанням цього питання у мерії затягують.

"Станом на зараз цей проект потрібно коригувати, тому що від 2014 до 2020 року пройшов певний період часу. Під час коригування ми внесемо певні зміни. Має бути запроектована якісна клініка, якої немає в Україні, а також майданчики для дресирування та прогулянок", - повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Тільки-от чітких часових меж, коли таки завершать із проєктними роботами та приступлять до дій – у міськраді наразі не називають. Натомість, активісти кажуть, що не відступляться від свого і продовжуватимуть виходити на акції протесту, щоб вибороти притулок для хвостатих друзів.

https://www.youtube.com/watch?v=ROjpBGjcG1g

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Аварія корабля в Чорному морі: судно ВМС “Балта” буксирують до Одеси Аварія корабля в Чорному морі: судно ВМС “Балта” буксирують до Одеси
Станом на 08:30 14 жовтня екіпаж корабля доставили у пункт постійної дислокації. Військовослужбовці почуваються добре.
Королівська родина Бельгії вирішила прийняти українських біженців Королівська родина Бельгії вирішила прийняти українських біженців
Король Філіп та королева Матильда хочуть прихистити людей, які виїжджають з України через війну
Loading...
Load next