У Катар з захопленого талібами Афганістану прилетіла українка з дитиною (відео)

У Катар з захопленого талібами Афганістану прилетіла українка з дитиною (відео)
"Талібан", який нещодавно захопив владу в Афганістані, дозволив чартерним рейсам забрати іноземців з країни. Так, перший рейс, після закінчення операції з евакуації, здійснив літак Boeing 777 авіакомпанії Qatar Airways.

Учора, 9 вересня, з захопленого радикальним ісламським угрупуванням "Талібан" Кабула вилетів перший цивільний евакуаційний рейс з іноземцями, який приземлився у столиці Катару - місті Доха. Зокрема, рейс авіакомпанії Qatar Airways став першим цивільним евакуаційним рейсом після завершення виведення американських військ з Афганістану.

На борту літака серед евакуйованих іноземців були й двоє українців - мати та неповнолітня дитина. Український МЗС домовився із катарською стороною про можливість евакуації громадян України цим рейсом, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у коментарі РБК-Україна.

Зголосилися лише двоє українців: мати та її неповнолітня дитина. Відповідно до домовленості, катарська сторона забезпечила їхнє перевезення до Дохи та тимчасове розміщення в Катарі безкоштовно, - наголосив Ніколенко.

Відомо, що рейс з Кабула прибув до Дохи вчора о 20:00, після цього усі хто був на борту літака пройшли ПЛР-тестування та наразі очікують на результати. Згодом, двоє українців зможуть повернутись в Україну. Відповідно до домовленості, катарська сторона забезпечила їхнє перевезення до Дохи та тимчасове розміщення в Катарі безкоштовно.

Нагадаємо, що на борту рейсу з Кабула до Дохи прилетіло близько 113 пасажирів, у тому числі громадяни України, США, Канади, Німеччини та Великої Британії. Відомо, що після того, як пасажири пройшли митницю, їх відвезли до комплексу, який приймає біженців та евакуйованих з Афганістану.

Зокрема, Катар і Туреччина допомогли талібам відкрити аеропорт, а пасажири були перевезені в катарській колоні після узгодження з талібами безпечного проходу.

Читайте також
Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео) Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео)
Це перший рейс, який забрав іноземців з афганської столиці Кабула після завершення евакуації під керівництвом США, що завершилася 30 серпня. Зокрема, понад тиждень тому США завершили виведення військових із Афганістану після швидкого захоплення країни талібами.
Ситуація в аеропорту Кабула: з Афганістану хочуть евакуюватись 120 українців (відео) Ситуація в аеропорту Кабула: з Афганістану хочуть евакуюватись 120 українців (відео)
МЗС, посольства та причетні відомства наразі докладають максимальних зусиль, аби вирішити питання вильоту літака з українцями найближчим часом.
В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео) В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео)
Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що на території Афганістану залишаються 159 громадян України, які хочуть повернутись в Україну.
Loading...
Load next