Транспортна проблема у Львові

Транспортна проблема у Львові
Екологічне лихо може спіткати Львів. Проспект Чорновола – одна з локацій, де постійно утворюються затори.

Екологічне лихо може спіткати Львів. Проспект Чорновола – одна з локацій, де постійно утворюються затори. Хоч тут є виділені смуги для громадського транспорту, однак проїзна залишилася такою ж самою. Тільки місця для інших автівок стало ще менше, і альтернативних маршрутів об’їзду також не передбачили. Тому  й транспорт простоює довго, а це зокрема збільшує концентрацію шкідливих викидів з машин у цій зоні.

Голова Шевченківської районної партійної організації «Батьківщина» Алла Нижник зазначила: "Сам рельєф проспекту Чорновола такий, що дає продуватися і насичення концентрації вихлопів йде на початок вулиці. В залежності від кількості й напрямку вітру, саме ці концентрації з’являються на початку вулиці Городоцької, або на початку перехрестя Чорновола - Хімічної. Або саме тут".

Ці вихлопи раніше реєстрували здебільшого у центральній частині міста, де завжди був великий потік транспорту. Але через нелогічне облаштування транспортної інфраструктури тепер перевищення загазованості через скупчення автівок виникає й на вулицях Стрийській, Липинського, Кульпарківській, Сахарова та інших. Львів’яни вважають, що такі ситуації виникають через некомпетентність у плануванні дорожньої інфраструктури міськими урбаністами.

Громадський активіст Андрій Вихопень розповів: "Чи не було ними прораховано, що вони автоматично провокують корки. Це стосувалися і подальших випадків з виділеними смугами, так званими «жовтими лініями», по яким проїзжає тільки транспорт. А інша смуга стоїть у величезних корках".

Тож представники партії «Батьківщина» наголошують, що  у Львові треба розробляти зовсім іншу систему перевезення людей у громадському транспорті.

"Трамвайні колії ми не посунемо, їх можна тільки продовжити. Але у маршруток не може кожен маршрут бути прибутковим. Мають же бути такі збиткові маршрути, які перевозять не через центральну частину міста. Тоді в нас буде зовсім інша ситуація. Не кожна маршрутка має їхати по Чорновола, вона може поїхати й по вулиці Варшавській", - додає Алла Нижник.

Велика концентрація шкідливих викидів з автомобілів у районах загрожує людям появою алергії, захворюваннями дихальних шляхів та серцево-судинної системи. Тож зараз, розповідають у «Батьківщині», місту потрібна нова об’єктивна стратегія розвитку Львова.  

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next