На полі однієї зі львівських шкіл пройшов чемпіонат з вуличного футболу «Кубок Топольної», у якому взяли участь учні 8-15 років

На полі однієї зі львівських шкіл пройшов чемпіонат з вуличного футболу «Кубок Топольної», у якому взяли участь учні 8-15 років
Охочих поборотися за першість та показати свої навички володіння м’ячем тут зібралося чимало. Чемпіонат з вуличного футболу організували для дітей віком від 8 до 15 років.

Охочих поборотися за першість та показати свої навички володіння м’ячем тут зібралося чимало. Чемпіонат з вуличного футболу організували для дітей віком від 8 до 15 років. Учасників прийшли підтримати і їхні батьки, які наголосили, що зараз в умовах карантину таке активне дозвілля для малечі ніби ковток свіжого повітря.

"Наші діти повинні чимось займатися, адже вони звикли до активного способу життя, а карантин вніс свої корективи. Тому організаторам велика честь і хвала, що все-таки, в цей нелегкий час, вони спромоглися організувати таке дійство і залучити багато дітей. І будемо сподіватися, що це не остання така подія не тільки районного масштабу, а й міського", - розповідає мама одного з учасників турніру Мар’яна Курбан.

Організатори футбольного турніру «Кубок Топольної» спочатку планували, що участь у цьому дійстві візьмуть 6 команд. Однак виявилося, що охочих значно більше, тому врешті решт 10 команд вирішили позмагатися за звання кращих та отримати почесний кубок за перше місце.

Разом із тим, організаторка футбольного турніру Олена Халілова пояснює: "Дітки приїхали з Зимної води, Рясного. Ми розуміємо, що такі заходи мають місце і мають бути в наших мікрорайонах. Тому вже плануємо наступні такі спортивні заходи. Як бачите, дітей багато: вони мають можливість пограти, показати своє вміння. Ми приготували для них багато цікавих сюрпризів, призів, нагород".

Подібні турніри у Львові проводять вже не вперше. Такими заходами організатори хочуть популяризувати серед  дітей активний відпочинок, заняття спортом та зрештою вести здоровий спосіб життя.

Також співзасновник громадського формування «ВАРТА» Ігор Зінкевич зазначає: "Наша задача, як старших, поважних людей, які в спорті вже трошечки віджили, показати молоді, що є альтернатива. Це і є основа основ, яка зараз актуальна. Навіть зараз з Оленою Халілою, яка організувала тут повний чемпіонат для молоді, є розуміння того, що нам небайдуже. І щоби там не говорили – політика, не політика. Або вибираємося, або ні, але це робиться щороку. І це головне, бо адже спорт – це сила".

В результаті, після напруженої гри першість у цьому турнірі здобула команда «Збітень», що представляла вулицю Топольну. Її гравці віком 14-15 років отримали солодкі подарунки та нагороди. І за словами організаторів, вони вже планують наступний чемпіонат з вуличного футболу та мають бажання зробити його ще масштабнішим, щоб якомога більше дітей змогли весело провести час.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Для мешканців Львова стартував майстер-клас з реставрації стінописів Для мешканців Львова стартував майстер-клас з реставрації стінописів
Для мешканців Львова стартував майстер-клас з відновлення стінописів, що так часто зустрічаються у будинках в історичній частині міста
Loading...
Load next