Львів’яни вчергове влаштували спільну толоку у Горіховому гаю

Львів’яни вчергове влаштували спільну толоку у Горіховому гаю
Організатори толоки в Горіховому гаю зазначають, що окрім місцевих мешканців до прибирання парку долучилися і представники різноманітних громадських організацій, активісти та небайдужі.

Організатори толоки в Горіховому гаю зазначають, що окрім місцевих мешканців до прибирання парку долучилися і представники різноманітних громадських організацій, активісти та небайдужі. Зокрема, розповідають, що ще раніше зверталися до міської влади з проханнями облагородити цю зелену зону. Тоді сюди скерували комунальників, які частково прибирали парк. Але на більш масштабніші дії місто коштів не передбачило, кажуть активісти. Тому місцеві вирішили взяти ситуацію під свій контроль.

Голова постійної депутатської комісії екології та природокористування львівської міськради Ірина Оршак пояснила: "Треба встановити інформаційну табличку, що тут викидати не можна. Можливо, вона, своєю мірою, буде нагадувати про те, що цього робити не слід. І ще одна пропозиція - це встановити неподалік компостери або контейнери для збору власне органічних відходів".

Контейнери планують розмістити тут вже найближчим часом. Але спершу місцеві взялися розчистити територію довкола потічка.

"Мешканці придумали план дії руху того, що надалі тут робитимуть. І я дуже надіюся, що оці речі, які вони запланували й максимум, що ми там зможемо зі своєї сторони, навіть з громадської організації «ВАРТА» помогти, то просто зробити тут таке відпочинкове місце, де може кожен приїхати, посидіти на лавочках подивитися на джерело, яке протікає у  такому гарному місці, як Горіховий гай", - зазначив координатор руху «ВАРТА» Ігор Зінкевич.

Зокрема, мешканці району хотіли б бачити у Горіховому гаю відпочинковий громадський простір, облаштовані велосипедні та пішохідні доріжки.

Також Ігор Кідик, організатор заходу додав: "Розвинути загалом інфраструктуру тому, що тут є й водойми, які потребують відновлення. Планів та ідей є дуже багато. І будемо мати надію на те, що за допомогою громади й частково коштами міського бюджету нам вдасться поступово це все реалізувати".

Тож Ігор разом з місцевими мешканцями планує подати на Громадський бюджет 4 проєкти, щодо доброустрою території парку.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Новий слідчий ізолятор збудують на околиці Львова
Будівництво нового СІЗО збудують на вулиці Збиральній, що знаходиться неподалік "Метро" та "Епіцентр" на західному виїзді зі Львова.Відповідне рішення прийняли під час засідання, 19 березня, виконав
Loading...
Load next