Львів приймав вирішальні ігри чемпіонату України з водного поло

Львів приймав вирішальні ігри чемпіонату України з водного поло
Між собою зіграли команди «Маріуполь», збірна Харківської області та «Динамо».

Між собою зіграли команди «Маріуполь», збірна Харківської області та «Динамо». На останньому матчі української Суперліги побували наші журналісти.

Позаду велика карантинна перерва - без басейну, тренувань та напружених матчів. Але у звичний і улюблений ритм повертаєшся швидко. Матч Збірної Харківської області та «Динамо» - це ель-класико українського водного поло.

Доля чемпіонства була вирішена ще в 5 турі. Там Динамо перемогло харків'ян 9:6 і гарантувало собі дострокові золоті медалі.

"Там ми, звичайно, не дали шансів наблизитись до нас навіть на м'яч: всю гри вели, виходило, і суперник не зміг нічого протиставити", - зазначив капітан ВК «Динамо» Олександр Дядюра.

Та завершальний матч Суперліги для обох клубів був принциповим, хоч і ця перемога у турнірній таблиці вже нічого не вирішувала. Але боротьба йде за очки. Рахунок у грі відкрили динамівці, а потім і подвоїли свою перевагу. Харків'яни в боргу не залишились і також двічі влучили у ворота Нестора Бабського.

Нічиєю завершився перший період. Та у наступній 8-хвилинці Динамо змогло відірватись від суперників у рахунку, забивши чотири м'ячі, в той час, як суперник відповів їм лише одним влучним ударом.

Також Володимир Войтенко, гравець ВК «Збірна Харківської області» розповів: "У порівнянні з минулим сезоном, наша команда втратила досвідчених гравців. На початку сезону в нас було завдання ввійти в четвірку, тоді я сказав хлопцям, що ми зможемо створити конкуренцію команді".

Наступні два періоди боротьба лише загострилась.

У четвертому Динамівці, хоча й вели у рахунку 8:5, проте почали втрачати свою перевагу.

"Ми працювали саме на перемогу. Втрачати вже нічого. Просто виправили помилки в захисті, елементарно поставили трохи інші завдання захисниками, ніж ті, які були в минулій грі, і це спрацювало", - додав гравець.

Своєю чергою, капітан ВК «Динамо» пояснив: "Дали трохи більше ігрового часу для молодих гравців. В нас основний склад замінили. І от вийшла така напружена гра".

"Ми трошки розслабилися, тому отримали майже рівну гру у відповідь. Довелось надолужувати згаяне, іти вперед, наступати та забивати голи, яких у нас і так вистачало до того", - сказав Олексій Шведов, головний тренер команди.

Збірна Харківської області була за крок до того, щоб зрівняти рахунок, але часу не вистачило. Матч завершився 9:8 на користь львівського «Динамо». Клуб втретє поспіль став чемпіоном України.

Збірна Харківської області стала срібними призером, а бронза у ватерполістів з Маріуполя. Найближчим часом команди розпочнуть підготовку до кубка України, який відбудеться 5 жовтня.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next