У Львові розпочалась щорічна акція «16 днів проти насильства»

У Львові розпочалась щорічна акція «16 днів проти насильства»
Триватиме вона від 25 листопада до 10 грудня. Символічно, розпочали її у Міжнародний день боротьби проти насильства щодо жінок.

Триватиме вона від 25 листопада до 10 грудня. Символічно, розпочали її у Міжнародний день боротьби проти насильства щодо жінок. Активісти висадили 16 саджанців калини, як національний символ української жінки.

Статистика звернень про випадки домашнього насильства вражає. Цього року їх було втричі більше, ніж минулого. Втім центри захисту вважають цю статистику радше позитивною.

"Вона, власне показує, що у нашій Львівській області жінки, які страждають від домашнього насильства, вже починають розуміти, що їхню ситуацію можуть змінити представники поліції, соціальних служб, безоплатної правової допомоги", - пояснила заступниця голови ГО «Жіночі перспективи» Марта Чумало.

Не побоялася звернутися по допомогу і Ксенія. Жінка з жахом згадує, як постраждала від фізичного насильства від сусіда.

"Він замкнув двері на навісний замок. Взяв ножа й сокиру, почав мене різати, катувати, бити. Внаслідок цього в мене перебиті коліна й суглоби", - розповіла жінка.

Зараз вона знайшла прихисток у притулку і закликає жінок не мовчати про свою проблему.

За стандартами Стамбульської конвенції у місті має бути одне місце у притулку на 100 000 населення. Тобто, у Львові таких місць має бути близько 100, проте зараз їх є значно менше, втім влада та громадські організації на цьому не зупиняються.

"Сьогодні у Львівській області є близько 50 місць, де люди, які потерпають від домашнього насильства, можуть отримати прихисток. У грудні планують відкрити в Трускавці ще один великий заклад, який буде орієнтовно на 10 сімей", - каже Тарас Грень, заступник голови Львівської облдержадміністрації.

Нагадаємо, в Україні діє гаряча лінія для осіб, що постраждали від домашнього насильства. Тож якщо ви стали жертвою, або свідком такого випадку – не зволікайте, телефонуйте за номером 0800 500 335.

https://www.youtube.com/watch?v=sUxC5sROq8o

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Яким буде навчальний процес в умовах карантину на Львівщині?
Знову до школи. Через тиждень розпочнеться новий найособливіший навчальний рік. Вчителі повернуться до повноцінної роботи, а учні зможуть традиційно відвідувати уроки.
Смерть через перебої з електрикою у Жовкві: медики спрацювали правильно
Такий попередній висновок комісії, яка перевіряє дії працівників Жовківської центральної районної лікарні, де днями померло двоє пацієнтів, які перебували на апаратах ШВЛ.
Loading...
Load next