У Львові розпочали облаштовувати озеро на вулиці Панча

У Львові розпочали облаштовувати озеро на вулиці Панча
Місцеві мешканці розповідають, що довго зверталися до міської влади щодо реконструкції цієї зеленої зони, бо поступово водойма почала висихати через те, що не було доступу до джерел.

Місцеві мешканці розповідають, що довго зверталися до міської влади щодо реконструкції цієї зеленої зони, бо поступово водойма почала висихати через те, що не було доступу до джерел. Така ситуація виникла через забудовників, які так і не реалізували тут свої плани, передає ПравдаТУТ Львів.

І от минулого року проєкт з реконструкції цієї зеленої зони виграв конкурс на Громадський бюджет. Окрім оновлення водойми тут також облаштують відпочинкову зону та дитячий майданчик.

Роботи з реконструкції розпочали 7 грудня. Першочергово планують розв'язувати проблему із наповненням озера, бо через спеку воно сильно обміліло. Посадовці кажуть, що переглядали різні варіанти, як можна було б нормалізувати рівень води: створення канави, системи збору рідини після дощу тощо. Однак ці варіанти виявилися б неефективними під час засухи.

Тож спеціалісти дійшли спільної думки, що треба пробурити свердловину до 50 метрів.

Візуалізація з сайту ЛМР

"Там буде вода, встановлені помпи, відповідні фільтри. Крім того, водойма буде самоочищатися. По берегах зроблять каскадами різне спеціальне гравійно-щебеневе покриття, спеціальні камені. І відповідні рослини, які будуть очищатимуть усі ці фільтрати й природно циркулюватимуть", - розповів у коментарі кореспонденту ПравдаТУТ Львів заступник голови з житлово-комунальних питань Шевченківської райадміністрації Святослав Костяка.

Цього року виділили 3 мільйони гривень й до його кінця планують виконати роботи зі свердловиною. А вже наступного року почнуть другу частину реконструкції.

"Є освітлення, благоустрій, майданчик, який виконаний в сучасному, цікавому підході зображення водойми. Так само є елементи в індивідуальному проєктуванні", - додав посадовець.

Але саме вони можуть затягнути завершення робіт. Загалом на реконструкцію передбачено понад 21 мільйон гривень.

Зазначимо, повністю відкрити цей громадський простір підрядник обіцяє до кінця наступного року.

https://www.youtube.com/watch?v=Vypzv8-mh44

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео) Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео)
Костел Святого Миколая у Києві — один з двох римсько-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Він розташований у центрі столиці на Великій Васильківській вулиці.
Тепер підлітки від 14 років також зможуть отримати «тисячу Зеленського» за вакцинацію Тепер підлітки від 14 років також зможуть отримати «тисячу Зеленського» за вакцинацію
Кабмін сьогодні схвалив відповідну постанову.
Кінокомпанія DobranichFilm презентувала трейлер фільму про безпритульних на Львівщині
Як зазначають автори проєкту, кінострічка - це історія про людей, які втратили себе у житті, залишившись без оселі, алко- та наркозалежними.
Loading...
Load next