Мешканців Львівщини закликають не ходити по тонкій кризі

Мешканців Львівщини закликають не ходити по тонкій кризі
Якщо ви провалилися під кригу водойми, широко розкиньте руки по крайках льодового пролому та постарайтеся не занурюватися з головою та не обламувати крайку льоду.

Якщо ви провалилися під кригу водойми, широко розкиньте руки по крайках льодового пролому та постарайтеся не занурюватися з головою та не обламувати крайку льоду. Далі без різких рухів потрібно вибратися на лід, наповзаючи на нього і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Вибравшись із льодового пролому, слід повзти у напрямку, де міцність льоду перевірена. Будьте обережні до самого берега.

Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповістіть, що йдете на допомогу. Потрібно підкласти під себе лижі чи дошку, і повзти на них, але не до самого краю ополонки. Далі беремо ремінь, шарф, дошку, санки чи лижі й кидаємо їх за 3-4 м. Якщо ви не один, тоді взявши один одного за ноги, лягайте на лід ланцюжком і рухайтеся до пролому.

Додамо, діяти потрібно рішуче і швидко. Людину витягайте на лід і відповзайте з небезпечної ділянки. Потім укрийте від вітру і якнайшвидше доставте в тепле місце, переодягніть у сухий одяг.

ДСНС у Львівській області нагадують, яких правил відпочинку біля водойм потрібно дотримуватися:

  • виходити на лід можна лише за стійкої морозної погоди;
  • переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях;
  • забороняється виходити на лід, товщина і міцність якого вам невідомі;
  • не можна спускатися на лижах з крутого берега;
  • не допускається збиратися на кризі великою кількістю людей;
  • забороняється виходити на лід: у місці з’єднання річок; у випадку швидкої течії; під час сильного перепаду температури й потепління; у випадку різного забарвлення льоду;
  • не перебувати біля водойми у стані алкогольного сп'яніння;
  • слідкувати за дозвіллям дітей та пояснити їм про небезпеку тонкої криги.

Будьте обережні!

Нагадаємо, що через мороз на Львівщині діятиме 112 пунктів обігріву. Організовують їх органи місцевого самоврядування на своїх територіях, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next