Львів'яни про закінчення локдауну

Львів'яни про закінчення локдауну
У місті знову адаптивний карантин. Від 25 січня вся Україні офіційно вийшла із локдауну та повертається до обмежень, які діяли наприкінці 2020.

У місті знову адаптивний карантин. Від 25 січня вся Україні офіційно вийшла із локдауну та повертається до обмежень, які діяли наприкінці 2020. Посадовці та медики впевнені, що ціль досягнуто, а про це свідчить остання статистика.

Відтак в Україні в цілому зафіксували рекордно низьку кількість інфікованих - 2 516. Натомість думки львів'ян щодо дієвості впровадження посиленого карантину різняться. Одні вважають, що очікування повністю себе не виправдали, хоча у цьому винні самі люди. Інші кажуть, локдаун спрацював, тому й кількість інфікованих кардинально знизилась.

"Потрібно, щоб усі дотримувались обмежень, а не один ходить в масці, а інший ні. Раніше у супермаркетах принаймні температуру міряли, тож ця процедура людей дисциплінувала, а зараз нічого не роблять", - розповів у коментарі ПравдаТУТ Львів містянин.

Фахівці переконують, посилений карантин зміг стабілізувати епідситуацію в Україні, розвантажив медзаклади.

Надалі втримання статистики на такому рівні лише в руках громадян та їхньої свідомості.

"Громадяни повинні дочекатися періоду проведення вакцинації, а до того часу дотримуватися 3 простих правил: маска або респіратор, соціальна дистанція і гігієна рук. Також важливо, щоб ті, хто контактував з особою, яка захворіла, наприклад, живе, працює, вчиться в одному приміщенні, повинні залишитися вдома на 14 днів", - наголошує генеральна директорка Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Тим часом із понеділка до навчання повернулися львівські школярі. Як і до посиленого карантину, вони навчатимуться за змішаною формою, каже головна освітянка Львова Зоряна Довганик. 

"Мова про різний початок навчання для класів. Якщо дитина чи вчитель захворіли, то клас обов'язково буде йти на самоізоляцію. У випадку, якщо 50% учнів чи педагогічного складу перебуває на дистанційному навчанні, зупинятимемо тимчасово освітній процес", - пояснила вона.

Окрім цього, під час локдауну було складено 444 протоколи по статті 44 ч.1 (на об'єкти господарювання), а також додатково 1900 постанов, які були винесені на громадян, які знаходились в громадських місцях без масок. Про це повідомив заступник керівника ГУ Нацполіції Львівщини Дмитро Міхалець.

Тепер їм загрожує штраф від 17 до 34 тис. грн, а за недотримання посиленого карантину підприємцям доведеться заплатити від 34 тис. грн. Далі рішення за судом.

https://www.youtube.com/watch?v=8ctzqXLjIwQ

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next