У мерії Львова розповіли, як прибирають місто від снігу

У мерії Львова розповіли, як прибирають місто від снігу
Комунальні служби міста й надалі працюють у посиленому режимі аби розчистити не лише проїзну частину для авто, а також хідники, прибардюрну частину, громадські простори та прибудинкову територію.

Комунальні служби міста й надалі працюють у посиленому режимі аби розчистити не лише проїзну частину для авто, а також хідники, прибардюрну частину, громадські простори та прибудинкову територію. Наразі для прибирання Львова від снігу задіяно 141 одиницю техніки та 1653 двірники. Про важкі погодні умови під час брифінгу розповіла заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Заступниця повідомила, що не погоджується із критикою міських комунальних служб й зазначає, що головні магістралі вже розгорнуті та посипані. Щодо засніжених вулиць вранці Маруняк додала, що вчора з 21.30 у місті працювала снігоочисна техніка, проте вночі падав сильний сніг, через це згодом довелось знову прибирати ті ж самі вулиці. Однак, зі слів заступниці техніка працює цілодобово, лише о 8 годині ранку й о 20.00 вечора відбувається перезмінка водіїв.

"Зараз для прибирання ми залучаємо ще й додаткову техніку. Сьогодні додатково маємо 29 одиниць техніки і 284 особи — це працівники військових частин, вищих навчальних закладів, підприємці." - зазначила Ірина Маруняк.

Також посадовиця пояснила, чому не були розчищені від снігу прибудинкові території міста. За її словами більшість будинків не є на балансі міста, тому прибирати сніг біля будинків ОСББ та приватних управляючих компаній, мають вони самі ж. Однак, якщо будинок знаходиться на самоуправлінні, тоді мешканці повинні самостійно прибирати територію навколо будинку.

"Тому ми закликаємо ОСББ, приватні управляючі компанії, мешканців, якщо будинок є на самоуправлінні, прибирати біля своїх будинків. Тому що ви є господарями цих будинків, ви визначили форму управління ними і повинні прибирати й тримати чистоту біля своїх будинків," – пояснила заступниця.

Однак, не зважаючи на те, що комунальні служби розчищають Львів від снігових заметів, транспортний колапс у місті продовжується. Так, сьогодні вранці мешканці Сихівського району через призупинений рух трамваїв та переповнені маршрутки не могли безперешкодно доїхати до центру міста, повідомляє Четверта Студія. Люди були змушені добиратись різноманітними способами - йти пішки або ж здійснювати декілька пересадок.

Loading...
Load next