Журналістка "Громадського" Вікторія Рощина ймовірно перебуває у полоні ФСБ рф

Журналістка "Громадського" Вікторія Рощина ймовірно перебуває у полоні ФСБ рф

Журналістка "Громадського" Вікторія Рощина ймовірно була затримана ФСБ рф у тимчасово окупованому Бердянську. Нині про її місцеперебування нічого невідомо. Про це йдеться у заяві видання.

Відомо, що Вікторія Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на сході й півдні України, зокрема з Енергодару, Запорізької та Донецької областей. Надалі журналістка збиралася їхати до Маріуполя, але перестала виходити на зв'язок.

12 березня ми не змогли вийти з Вікторією на зв'язок. Як нам стало відомо від свідків, яких ми не можемо називати з міркувань безпеки, на той момент журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську. 16 березня ми дізналися, що напередодні (ймовірно 15 березня) Вікторію Рощину затримала ФСБ рф, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом двох діб видання докладало всіх зусиль, аби звільнити журналістку в непублічний спосіб, але це виявилось безрезультатним.

Закликаємо українську та міжнародну спільноту долучитись інформаційно та діями до звільнення журналістки Вікторії Рощиної, — зазначили в редакції.

Нагадаємо, раніше окупант здався в полон на прохання дівчини-українки.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next