Підсумки львів'ян у сезоні 2021 для збірної України з санного спорту

Підсумки львів'ян у сезоні 2021 для збірної України з санного спорту
Свій змагальний сезон вона розпочала 28 листопада в австрійському Іглсі.

Свій змагальний сезон вона розпочала 28 листопада в австрійському Іглсі. За майже 3 місяці команда відзмагалась у чотирьох країнах на 9 етапах кубка світу, чемпіонаті світу та чемпіонаті Європи.

"Цей сезон став найуспішнішим для нового покоління санного спорту, які увійшли у збірну команду. Це великий крок вперед. З'явилась атмосфера в команді, де збільшилась конкуренція, що породжує результат", - розповідає у коментарі ПравдаТУТ Львів головний тренер збірної України з санного спорту Тарас Гарцула.

Антон Дукач вважає цей сезон найбільш успішним у своїй кар'єрі. На чемпіонаті світу в Кьонігзе, хоч невдало проїхав спринт, але доклав зусиль в одиночних чоловічих змаганнях. Натомість відзначився тернополянин Андрій Мандзій - уперше в історії української команди вийшов у фінал та став 13. У командній естафеті наша збірна посіла 7 місце, на чемпіонаті Європи була 6.

Крім цього Антон став першим українським санкарем, який здобув срібло в одномісних санках на кубку Націй.

"Вже всередині сезону було видно, що можна боротися за це срібло. Минулого та позаминулого сезону в нас була бронза у двомісного екіпажу - Стахів/Лисецький", - зазначає Тарас Гарцула.

Кубок Націй - це турнір для тих спортсменів, що не мають прямого допуску на кубок Світу. За день до нього відбувається змагання-кваліфікація і найкраща 16 бере участь в основних заїздах. Усі набрані санкарями очки на кубку Націй додають і визначають найкращих в кінці сезону.

Капітан збірної України - Андрій Мандзій став 4.

Завершували сезон санкарі в Санкт-Моріці. На найстарішій трасі в Європі, яку вважають батьківщиною санного спорту. Вона єдина не залежить від штучного намороження.

Наприклад, для Олени Смаги це був другий сезон у складі дорослої збірної. А вже у січні після чемпіонату Європи вона декілька разів поспіль не могла потрапити в основні заїзди кубка світу.

За підсумками кубка світу наша збірна найкраще виступила у командній естафеті - посіла 6 місце. Серед чоловіків у загальному заліку: 18 Андрій Мандзій, 25 Антон Дукач.

Серед жінок: 29 Олена Стецьків, 31 Олена Смага та 37 Юліанна Туницька.

У санках двійках львівський екіпаж Ігор Стахів та Андрій Лисецький - 17. Тернопільсько-львівський Ігор Гой та Ростислав Левкович 24.

Львів'яни Вадим Микиєвич і Богдан Бабура - 29.

Зараз у Кременці планують провести кубок України із санного спорту. Тривають перевірки траси. Якщо ці змагання відбудуться, то стануть завершенням зимового сезону в Україні для нього.

https://www.youtube.com/watch?v=eC58TMno87A

Нагадаємо, що у Львові відбувся зимовий чемпіонат України з кульової стрільби. З 28 спортсменок у вирішальний етап вийшли 8.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Львові провели соціальну акцію у пам’ять загиблих студентів внаслідок російської агресії (відео) У Львові провели соціальну акцію у пам’ять загиблих студентів внаслідок російської агресії (відео)
На стендах, виставлених на площі Ринок, розмістили понад 40 дипломів студентів з усієї України, які загинули у боротьбі за незалежність нашої держави.
Loading...
Load next