Перший театр у Львові готується до 100-річного ювілею

Перший театр у Львові готується до 100-річного ювілею
З нагоди свята, митці презентують день «живих афіш», відкриття виставки «Погляд на актора» та цілодобовий театральний марафон «Перший NON-STOP».Масштабне святкування розпочнеться 17 березня - днем «

З нагоди свята, митці презентують день «живих афіш», відкриття виставки «Погляд на актора» та цілодобовий театральний марафон «Перший NON-STOP».

Масштабне святкування розпочнеться 17 березня - днем «живих афіш». Саме тут можна буде побачити анонси вистав цілодобового театрального марафону.

Натомість влада уже потішила театралів подарунком до ювілею - кажуть, мають намір виділити кошти на ремонт фасаду, даху та глядацької зали.

Як розповідає головна художниця театру Дарія Зав’ялова, діти отримували фотографічні портрети акторів, яких вони бачили на виставах і повинні були намалювати митця не в його ролі, а як вони його бачать.

Побачити результат можна буде у фоє, що на 2 поверсі, до кінця ювілейного театрального сезону.

Зараз тут тривають репетиції, адже ювіляри готуються святкувати 100-ліття театру.

Уже наступного тижня цей глядацький зал цілодобово прийматиме відвідувачів. Театрали радять не пропустити марафон «NON-STOP». Кажуть, підготували чимало цікавого.

Загалом він триватиме з вечора п’ятниці, 19 березня, і до вечора суботи, 20 березня. Найбільшим буде виклик для акторів.

Зазначимо, що Перший театр був колись створений у Харкові та згодом перевезений до Львова. Він зайняв унікальну нішу, адже репертуар акцентує на юному глядачу. Та зі слів теперішнього директора, були часи, коли театр виконував далеко не свою місію. Свідченням цього є віднайдений раритетний радянський орден.

На знак декомунізації театрали вирішили передати орден Меморіальному музею тоталітарних режимів «Територія Терору». Адже бажають і надалі творити нову мистецьку історію.

Нагадаємо, що Львів продовжує боротись за звання «Молодіжна столиця Європи 2024».

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Плавчиня Клочкова образилася на Україну: спортсменка проживає в окупованому Криму Плавчиня Клочкова образилася на Україну: спортсменка проживає в окупованому Криму
Яна Клочкова — українська плавчиня, чотирикратна олімпійська чемпіонка на дистанціях 200 та 400 метрів, срібна призерка — 800 метрів. Принесла Україні найбільшу кількість золотих олімпійських медалей
У Львові двірники, що очищають сніг, отримають премії
Про це розповіла заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк."З 7 по 19 лютого, згідно з даними Гідрометцентру, випало 234% місячних опадів.
Loading...
Load next