В Україні заборонили облаштовувати паркомісця на тротуарах

В Україні заборонили облаштовувати паркомісця на тротуарах
Кабінет міністрів змінив правила паркування транспортних засобів в країні. Зокрема, нововведені зміни передбачають заборону облаштовувати паркомісця на тротуарах.

Учора, 31 березня, уряд схвалив зміни до постанови "Про затвердження правил паркування транспортних засобів" від 3 грудня 2009 року. Затверджений документ, зокрема, передбачає заборону розміщувати паркомісця на тротуарах та дозвіл на безготівкову оплату. Про нововведені зміни повідомила пресслужба Кабміну.

" Прийняття постанови запровадить в Україні сучасніші та комфортніші умови паркування транспортних засобів. Це, своєю чергою, збалансує інтереси осіб з інвалідністю, пішоходів, автомобілістів, суб’єктів господарювання та забезпечить розвиток системи паркування в Україні на європейському рівні ", – зазначив Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій.

Зазначимо, що тепер за паркування можна буде сплачувати у платіжних терміналах, банківських автоматах та комплексах самообслуговування.

" Громади отримають додаткові можливості для облаштування майданчиків для платного паркування із застосуванням безготівкових форм оплати ", - повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр, Денис Шмигаль.

Однак, окрім заборони паркування на тротуарах, нова постанова також передбачає:

  • паркувальні інспектори отримають статус уповноваженої посадової особи виконавчого органа місцевого самоврядування;
  • відповідальність за заборону користуватися зарядним пристроєм для електромобіля, якщо він розташований на парковці.

 

 

Читайте також
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Нові тести для майбутніх водіїв (Відео) Нові тести для майбутніх водіїв (Відео)
З 2 тис запитань – змінили 200. Містять вони в основному низку дорожніх ситуацій, з якими часто зіштовхуються водії.
Loading...
Load next