Випускників шкіл звільнили від ДПА

Випускників шкіл звільнили від ДПА
Уряд звільнив від державної підсумкової атестації цьогорічних випускників 11 класу, але ЗНО все одно відбудеться.

Вчора, 13 квітня, Верховна Рада звільнила школярів від обов'язку складати ДПА, прийнявши відповідні зміни до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Ініціативу підтримали 298 нардепів.

- Йдемо по моделі минулого року: якщо випускника задовольняють річні оцінки, він може не проходити ДПА. Якщо ні або якщо випускник планує вступати до університету – проходить ДПА, зокрема у формі ЗНО, – пояснив голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Через пандемію коронавірусу учні можуть не складати ДПА, але за бажанням можуть прийти на ЗНО.

Зміна до закону стосується випускників, які не планують здобувати вищу освіту. Вони звільняються від обов'язкового ДПА у формі ЗНО і можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без складання ЗНО. Їм можуть виставити бали на основі попередніх оцінок та видати атестат.

Натомість майбутні абітурієнти проходитимуть ДПА у формі ЗНО. 

Нагадаємо, у 2020 році Уряд також скасував обов’язкове ДПА у формі ЗНО для 11-тих класів.

Читайте також
Прибуткове ЗНО Прибуткове ЗНО
Премії за найвищі бали ЗНО отримають вже цьогорічні випускники.
Українці збирають голоси під петицією за скасування держатестації для учнів 4, 9 та 11 класів Українці збирають голоси під петицією за скасування держатестації для учнів 4, 9 та 11 класів
МОН відмінило проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році для учнів 4 та 9 класів на тлі ситуації із захворюваністю на коронавірус.
ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування
На інформаційних сторінках 389 683 тисяч українських школярів вже розміщено запрошення-перепустки на зовнішнє незалежне оцінювання, яке є необхідним для вступу у вищі навчальні заклади.
Loading...
Load next