У МОН розповіли, чи будуть школярі навчатися влітку

У МОН розповіли, чи будуть школярі навчатися влітку
За законом, навчальний рік у школах триває до 30 червня. Але освітній заклад чи місцева влада має право подовжувати навчальний рік, або закінчити його традиційно.

Про це розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов. 

За його словами, навчальний рік у школах триває до 30 червня - це за законом. Влада на місцях може самостійно ухвалювати рішення щодо навчального процесу, пише ТСН.

- Якщо школа або департамент освіти вирішить подовжити навчальний рік, то вони мають на це право. Учні мають навчатися не менше, ніж 175 навчальних днів протягом року, - наголосив він. 

Нагадаємо, у березні погіршилася ситуація із захворваністю на коронавірус в регіонах країни. Міністерство освіти та науки рекомендувало відправити школярів 5-11 класів у "жовтих" та "помаранчевих" регіонах на "дистанційку". Так, в деяких регіонах до порад прислухалися і навіть відправили на онлайн-навчання початкову школу, в деяких перенесли чи подовжити весняні канікули. 

Читайте також
Стало відомо, чи посилять карантин на Великдень і травневі свята Стало відомо, чи посилять карантин на Великдень і травневі свята
Максим Степанов розповів про динаміку щодо захворюваності на коронавірус в Україні.
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
Болгарія назвала умови в’їзду в країну для українців з 1 травня Болгарія назвала умови в’їзду в країну для українців з 1 травня
З 1 травня Болгарія дозволила в’їзд туристам на територію країни.
Loading...
Load next